Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.298

Odvolání proti exekučnímu vyrozumění - dlužník nebyl u soudu, jak obnovit soudní řízení kvůli dluhu?

Odesláno: 
Otevřeno 1151 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
jak se odvolat proti exekučnímu vyrozumění, nebyla jsem pozvaná k soudu, abych se mohla bránit nebo něco vysvětlit. Chtěla bych se zeptat zda se mohu odvolat a
popřípadě o obnovení soudu kde bych mohla být přítomná, děkuji za odpověď a radu.
S pozdravem SD
 
Zdravím Vás, při soudním řízení je žalovaný vždy předvolán, pokud jste si přebírala poštu a probíhalo soudní řízení mohla jste se jej účastnit.
Nicméně, pokud Vám nebylo doručeno rozhodnutí, na jehož základě je daná pohledávka vymáhána, podejte návrh na zastavení exekuce v souladu s ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. a) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). Nebylo-li Vám toto rozhodnutí řádně doručeno, nemohlo nabýt ani právní moci ani vykonatelnosti a proto na jeho základě nemůže být ani nařízena exekuce. Tímto tedy můžete argumentovat.
 
Děkuji Vám za odpověď.
Úřednice České spořitelny mi sdělila, abych vyčkala na vyjádření exekutora a prozatím nijak nejednala.
Po cca měsíci mi přišlo rozhodnutí od exekutora, že již proběhl soudní proces o dlužné častce. Ale soudního procesu jsem se neúčastnila, jelikož mi nebylo doručené předvolání. Komu mam zaslat svoje odvolání, které jste mi napsal?
Děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, nejedná se o odvolání, ale o návrh na zastavení exekuce dle § 55 exekučního řádu ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. a) občanského soudního řádu.
Návrhu na zastavení exekuce se vždy podává k exekutorovi, který danou pohledávku pro oprávněného vymáhá. Tento návrh je tedy nutné podat přímo k exekutorovi. Dále je nutné vyčkat jak bude o návrhu na zastavení exekuce rozhodnuto. Přeji Vám hodně štěstí.