Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.584

Prodej nezadluženého podílu domu (exekučně postižená polovina je prodaná)

Odesláno: 
Otevřeno 3743 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
zdědila jsem po smrti svého otce polovinu domu, bratr zdědil druhou polovinu domu, kterou zadlužil. Na mé polovině žádné dluhy nejsou. Přesto byl dům prodaný v dražbě. Dům si odkoupila rodina, která už by byla ráda jediným majitelem a já vyplacena, ale pořád je někde na úřadech problém. Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, zde je nutné, zjistit, v čem spočívají ony "problémy na úřadech", pokud stále nebylo vymazáno zástavní právo k nemovitosti zřízené soudním exekutorem, bude nutné kontaktovat soudního exekutora, aby podal návrh katastrálnímu úřadu na výmaz zástavního práva na nemovitosti z katastru nemovitostí.
Nicméně mám zato, že je-li Váš spoluvlastnický podíl bez zástavních práv, tak tento můžete klidně prodat oné rodině. Nicméně bych tuto věc raději, a to pro jistotu konzultovala s advokátem. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Je lepší vyhledat advokáta, který by Vám sepsal kupní smlouvu, která bez problémů projde přes katastr než poté při velkých problémech litovat, že jste tak již neučinili dříve. K advokátovi si přineste úplný aktuální výpis z katastru nemovitostí, který lze za úplatu pořídit i na poště v rámci služby czeh-point.
 
Dobrý den, děkuji za odpověď ta rodina kupní smlouvu má už vyhotovenou snad od srpna loňského roku, měla to přes finančního poradce a na úvěr, ale pořád to někdo blokuje paní už je nešťastná, protože už by na jaře chtěli pracovat na domě a já mám odjet na tři měsíce za prací do Německa. Děkuji. Kořínková.
 
Zdravím Vás, tak bude nutné vyhotovit úplný výpis z katastru nemovitostí a zjistit, kde je problém. Poté bude nutné tento problém řešit, a to případně i za asistence advokáta. Jen dodávám, že je vždy lepší, když smlouvu o převodu nemovitostí píše advokát, protože on to umí a ví přesně jak má tato smlouva vypadat, aby byla nemovitost převedena i v katastru nemovitostí. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Mám za to, že Vám více neporadím.