Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.151

Dlužník v insolvenci odmítá pustit zájemce o nemovitost do domu (marní tak úřední výkon - projdej nemovitosti) - jak má postupovat věřitel

Odesláno: 
Otevřeno 3024 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
nevlastní děda mi dluží peníze, mám smlouvu o půjčce, takže jsem ho dala k soudu (píšu hodně zkrácenou verzi). Vyhlásil osobní bankrot, který mu soud uznal. Nemá dluh jen u mě, ale také u bank a jiných institucí a firem.
Jeho dům dostal na starosti insolvenční správce, který se ho snaží prostřednictvím realitní společnosti prodat, aby mi mohl peníze vyplatit. Jenže můj nevlastní děda, když přijde nějaký zájemce se podívat na dům, je sprostý a nechce je pustit dovnitř (všichni se ho bojí). JE nějaká možnost, jak ho donutit, aby nedělal problémy a dům se mohl v klidu prodat (zájemců už bylo spoustu) Moc děkuji za odpověď
 
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/dotaz/. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.

Zdravím Vás, Váš dotaz se týká insolvence a nikoli exekucí. Já se insolvencemi zabývám jen okrajově, proto se s tímto dotazem obraťte na kolegy, kteří se zde zabývají insolvencemi. Nicméně je možné požádat insolvenčního správce dlužníka, aby podal návrh insolvenčnímu soudu k nařízení prohlídky nemovitosti dlužníka, s tím, že dlužník nechce poskytnout součinnost při prohlídce nemovitosti.