Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.310

Exekuce na dlužníka v zahraničí - šance dostat peníze přes exekutora

Odesláno: 
Otevřeno 1230 x
1 odpověď
 
Dobrý den
Nevím jak postupovat, známý mne dluží 320.0000 Kč dluh nesplácí již proběhl soud dlužná částka mne byla uznaná dostal podmínku dosud nezaplatil ani korunu.
Soud ho odsoudil a nic se neděje, jelikož v ČR není - utekl do zahraničí. Nevím co mám dělat soud mne napsal že nic nemuže dělat, jelikož na trvalé adrese již není. Je nahlášený na obecním uřadě a mám podat exekuci. Nevím jak a jestli budu něco platit a jestli ho vůbec najdou. Prosím jak postupovat?
Moc děkuji.
 
Zdravím Vás, zde záleží i na tom, zda má povinný v ČR nějaký majetek, který lze zabavit. Mám na mysli účet, nemovitosti, stavební či penzijní spoření, … Pokud ano, je možné návrh na nařízení exekuce podat. Předtím je však nutné kontaktovat soudního exekutora a dohodnout se s ním na postupu ve věci, tj. zda by po Vás požadoval zálohu a v jaké výši. Doporučuji Vám kontaktovat exekutora z okresu dle místa bydliště, budete to mít blízko k exekutorovi. Seznam soudních exekutorů naleznete na stránkách http://www.ekcr.cz. Na těchto stránkách je vlevo, a to třetí odkaz zleva s názvem seznamy, ten rozklikněte a zde zvolte seznam exekutorů a zde si vyberete exekutora.
Návrh na nařízení exekuce se podává k exekutorovi, který má exekuci provést. V návrhu je nutné řádně označit jak oprávněno, tedy Vás, tak i povinného, a to pokud možno tak jak je označen v rozsudku.
V samotném návrhu napište, kdy byl vydán rozsudek, kdy nabyl právní moci a co bylo žalovanému uloženo. Dále uveďte, zda Vám žalovaný do dne podání exekuce něco uhradil či nikoli. Dále bude nutné přiložit úředně ověřenou kopii rozsudku s doložkou právní moci a můžete tento návrh podepsat a podat jej k Vámi zvolenému soudnímu exekutorovi. Vím, že někteří exekutoři by Vám pomohli i se sepsáním návrhu na nařízení exekuce, ale za to by pochopitelně požadovali úplatu.
Závěrem dodávám, abyste si pořídíl i kopii návrhu na nařízení exekuce, a v případě zasílání poštou originál návrhu exekutorovi zaslal doporučeně s dodejkou a doručenku, která se Vám vrátí zpět připojil ke kopii návrhu na nařízení exekuce.
Mám za to, že vzor návrhu na nařízení exekuce byste mohl najít i na našich stránkách, a to v rubrice VZORY ZDARMA. Popřípadě se můžete v této věci obrátit i na advokáta, který by Vás v exekučním řízení zastupoval, pokud jste byl již v soudním řízení zastoupen advokátem, využila bych jeho služeb. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách www. advokatikomora nebo na http://www.cak.cz. Přeji Vám hodně štěstí.