Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.555.049

Slib nevymáhání dluhu a převzetí pohledávky novým věřitelem - je možné neplatit dluh a spoléhat na původní slib věřitele?

Odesláno: 
Otevřeno 1099 x
1 odpověď
 
Zdravím,
mám otázku. Pracoval jsem ve firmě tipu multilevel, která mi "do startu" půjčila 50 000, - CZK, stím, že pokud splním určité podmínky, nebudu toto startovné nucen vrátit.
Nicméně tyto podmínky mi nebylo umožněno splnit, a tak mi obchodní zástupce této firmy podepsal papír, na kterém stojí, že po mě nebudou vymáhat žádné peníze.
ALE mezitím jeden můj nadřízený "odkoupil" od firmy pohledávku a teď je po mě chce vymáhat soudně a nejspíš i exekučně.
Může mě vůbec dát k soudu? Jak se mám zachovat já a co je dobré si pro tyto případy nastudovat?
Mockrát děkuji za Vaše odpovědi.
 
Zdravím Vás, pokud jednatel společnosti podepsal listinu, že po Vás danou částku nebudou vymáhat, tak máte v rukou důkaz, který je možné v případě soudního sporu použít pro Vaši procesní obranu. Nicméně zde by bylo velmi dobré, aby v této lisitně bylo i obsaženo proč tento dluh nebude vůči Vaší osobě vymáhán, mám na mysli, že tato částka po Vás nebude vymáhána, neboť Vám zaměstnavatel neumožnil splnit podmínky, za jakých byste ono startovné nemusel vracet. Jinak máte v rukou důkaz, ale u soudu by to byl spíše spor typu "tvrzení proti tvrzení". Takže bych Vám doporučovala v případě, že by Vám skutečně byla doručena žaloba či platební rozkaz, abyste se neprodleně s žalobou, platebním rozkazem, oním potvrzením a dalšími listinami o spolupráci s Vámi zmiňovanou společností, obrátil na advokáta a vše mu vylíčil. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz.