Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.189

Exekutor Smékal je nelidský a arogantní - zkušenosti

Odesláno: 
Otevřeno 6679 x
1 odpověď
 
6.1.2012 byla proti mně nařízena exekuce. Částka byla 62.830 Kč. Ještě daný měsíc jsem písemně doporučeně psal žádost o možnost splátkového kalendáře. Na to pan exekutor Smékal ani neodpověděl, pouze mě telefonicky kontaktoval, že pokud mu pošlu částku alespoň doslova 30.000 Kč, že potom bude ochoten přistoupit na nějaké splátky. Byl arogantní a nelidský. Takovéto telefoní rozhovory se stále opakují. Jelikož mám zaměstnání, poté přišla tato exekuce do mého zaměstnání a je pravidelně strhávána z mého platu, která se platí dodnes (10.01.2016). Měsíční splátka se pohybuje od 3.500 Kč někdy i výše např 5.095 Kč. K tomu mám povinné přednostní alimenty měsíčně 1.800 Kč.
Bohužel dne 19.11.2010 mi přišla další exekuce, která je již nahlášená v mém zaměstnání, ale bohužel se strhává výživné, pak první pohlédávka pro p. Smékala a tudíž ta jeho druhá pohledávka se zatím nestrhává. Ale za to já bohužel nemohu.
V jakém pořadí to přišlo do zaměstnání, to já neovlivním. Pan exekutor Smékal to samozřejmě ví, ale i přes to mě dnes (10.01.2016) kontaktoval s tím, že v případě, že mu nepošlu nějaké peníze,, začne mě vyšetřovat. Nevím co tím myslel. Řekl bych, že vyhrožuje a opět se chová nedůstojně a nelidsky Není s ním rozumná řeč, i když se člověk snaží a má strach, když mu zazvoní telefon Je to velice nepříjemné.

Byl bych moc rád, kdyby se to nějak vyřešilo a poradili jste mi co mam dělat? A především jestli p. exekutor Smékal může použít něco proti mě, pokud již první pohledávka bude brzy splacena a začne se platit druhá, která je již nahlášena v mém zaměstnání Jsem ženatý, nebylo by lepší se provést? Aby se neohrozila má žena? Mockrát děkuji.
 
Zdravím Vás, pokud je pravdou to co zde uvádíte, je právo zcela na Vaší straně, neboť pohledávky výživného mají vždy přednost před ostatními pohledávkami povinného, navíc první exekuce se hradí ze srážek ze mzdy a na druhou exekuci se již nic nedostává. To je zcela obvyklé a nevím, z jakého důvodu a proč byste měl být "vyšetřován". Navíc z toho co uvádíte je otázka několika měsíců, kdy bude první exekuce u JUDr. Smékala uhrazena a kdy tedy budou prováděny srážky ze mzdy na úhradu druhé exekuce u téhož exekutora. Navíc JUDr. Smékal může u druhé exekuce využít zákonných možností a tuto pohledávku vymáhat i ostatními způsoby provedení exekuce, např. exekuce přikázáním pohledávky z účtu povinného (tzv. blokace účtu), exekuce prodejem movitých věcí povinného, … Je možné, že tímto vyšetřováním JUDr. Smékal měl na mysli lustraci majetkových poměrů povinného. Toto však exekutoři dělají běžně a povinní o tom ani netuší. Pokud je manželství šťastné tak bych se nerozváděla jsou horší věci než exekuce, i když exekuce nejsou nic příjemného.