Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.714

Jak zjistit kde všude dlužím a odkud mám exekuce - postup

Odesláno: 
Otevřeno 4823 x
7 odpovědí
 
Dobrý večer
jak bych zjistila, kde všude dlužím. Mám 6 exekucí ale nevím kde je mám. Jsem vdovou 2010-2015 platím pome a po moji manželovi exekuce nevím chtěla bych to nějak už ukončit. Mám 5 děti nevím si s tím rady z toho 3 školou povinné dva nebydlí se mnou od 2015 jsem začala dělat. Nevím jak si s tím mam poradit ani nevím kolik toho všude dlužím musela jsem se stehovat takže papiry jsme utratili.
Jak to mé situaci mám řešit.
Děkují moc.
 
Zdravím Vás, pokud chcete zjistit, kolik máte kde vedených exekucí a u kterého exekutora, tak si požádejte u Exekutorské komory České republiky o výpis z Centrální evidence exekucí. Komora Vám tento výpis zajistí. Nicméně upozorňuji na skutečnost, že tento výpis je zpoplatněn.
Pokud by Vám šlo i o jiné dluhy, můžete zajít do banky a požádat zde o výpis z registru SOLUS.
 
děkují moc chci zepta jak to mam te řešit nevím jak muže te my nejak poradyt děkují chtela bych spat klidu asi mě to neda až to nějak vyřešim mam dotas ma siroči duchot po maželovi kdby chtela aby mi zustal z meho platu vše postupně platila šlobi to nějak 12 000 měsične ma vyplatu šlo by to nějak prostě to nějak řešit
 
Zdravím Vás, ze sirotčího důchodu by srážky prováděny být neměli. Sirotčí důchod totiž náleží nezaopatřeným dětem, které přišli o rodiče. I když je sirotčí důchod vyplácen Vám, jedná se o peníze pro dítě, Vám je vyplácen, neboť dítě (děti) jsou nezletilé.
Na otázku kolik by činili srážky ze mzdy při Vaší výši mzdy bych potřebovala vědět kolik Vašich dětí je nezletilých, kolik dětí je zletilých, ale studujících a kolik dětí již pracuje nebo je vedeno v evidenci uchazečů o zaměstnání na úřadě práce. Předpokládám, že jste se dosud znovu nevdala, pokud ano, tak prosím i o sdělení této informace, neboť manželé mají vůči sobě vzájemnou vyživovací povinnost a tato skutečnost je rovněž důležitá pro správný výpočet srážek ze mzdy.
 
Doobrý den mam 5 deti sto dva kteři jsou dospelí a žijou samy 3 cera starší pořat studuje je ji 19 let a dva školaky 16 kluka 8 holcičku nejsem vdana ani přitele nemam prozatím
děkují moc
 
Zdravím Vás, pokud by Vám byly prováděny srážky ze mzdy ve výši 12.000,- Kč čistého. Exekutorovi by náležela částka ve výši 790, - Kč a zbytek mzdy tedy 11.210,- Kč by Vám měl být vyplacen jako nezbavitelná částka, která Vám náleží, když máte 3 vyživovací povinnosti k dětem.
 
jak mam tedy tořešit aby keme domu nechodili exekuce mužete my něk poradyt ja uřž jsem stoho unavena malo spim de to hodně na psichyku člověka jsem si vědoma že to musím něk řešit ale nevím jak nechci aby my zabavili veci doma
 
Zdravím Vás, bohužel Vám asi již neporadím, protože Váš zabavitelný příjem je velmi nízký a insolvence by v tomto případě byla plně závislá na navýšení příjmů formou darovacích smluv nebo smluv o důchodu. To co můžete zkusit udělat je podat návrh na zastavení exekuce pro nemajetnost povinného v souladu s ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. e) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). Návrhy na zastavení exekuce pro nemajetnost povinného však podávejte k exekutorům, kterým nejsou poukazovány srážky ze mzdy. Jako přílohu však bude nutné přiložit buď výplatní pásky nebo potvrzení zaměstnavatele o výši průměrné mzdy a rovněž i další exekuční příkazy. Jinou radu pro Vás bohužel v tuto chvíli skutečně nemám.