Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.417

Zrušení BSM a exekuce - exekutor se snaží dluh opakovaně vymáhat

Odesláno: 
Otevřeno 1272 x
1 odpověď
 
1995 bylo soudem zrušeno SJM (postaru BSM), následně dohoda o vypořádání BSM manželů.
1997 vznikly moje dluhy.
2010 na návrh zastavení exekuce, bylo usnesením soud. ex. vyškrknuté položky ze soupisu s tím že, navrhovatelka se domáhala vyloučit z důvodů, že mají s povinným dohodou vypořádáno bezpodílové vlastníctví, čímž bylo soud. ex. prokázáno, že tato věc patří do výlučnéhého vlastníctví navrhovatelčina.
2013 ten samý exekutor nařídíl blokaci účtu mojí manželky a srážky ze mzdy. Na návrh zastavení exekuce a upozorněním, že se jedná o nezákonný postup soudní exekutor vrátil finanční částky a odblokoval účet manželky.
11/2015 (trvá do dnešní doby) opět ten samý exekutor nařídíl výkon pohledávky z účtu manžela povinného. Manželka podala návrh na zastavení exekuce na který do dnešního dne nedostala odpověď. Protože se jedná pořád o jednu pohledávku, stejného opravněného i stejného exekutora a stejný spis, do kterého byly několikrát doložené kopie rozsudku soudu o zrušení BSM tak i dohoda o vypořádání BSM tak i ze starších rozhodnutí exekutora vyplývá, že o zániku BSM dobře věděl a přesto nařídil pohledávku z účtu manžela. Domnívám se, že se tím dopustil trestného činu. Manželka znovu podává návrh na zastavení exekuce exekutorovi, protože na první návrh nebylo v zákonné lhůtě odpovězeno, a byl podán návrh příslušnému soudu na vylučovací žalobu. Co mám ještě udělat, Domnívám se že zánikem BSM, nikoli zůžením, nemá exekutor žádné právo postihovat jakýkoliv majetek moji manželky.
 
Zdravím Vás, důvod proč exekutor nereagoval na návrh na zastavení exekuce Vaší ženy z listopadu 2015 je skutečnost, že exekutor tento návrh na zastavení exekuce exekutor postoupil exekučnímu soudu, který o něm bude rozhodovat. Protože pokud exekutor o návrhu na zastavení exekuce nerozhodne do 15 dní ode dne jeho doručení exekutorovi sám, musí jej postoupit se souvisejícími listinami exekučnímu soudu, který o návrhu na zastavení exekuce rozhodne. Proto již další návrhu na zastavení exekuce do rozhodnutí soudu nepodávejte, je to zatím zbytečné.