Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.229

Exekuce T-mobile z důvodu nedoručení výpovědi smlouvy o poskytování služeb mobilního operátora

Odesláno: 
Otevřeno 1262 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2005 jsem vypověděl předčasně smlouvu T-mobile kvůli nespokojenosti se sluzbami. Teď mi přišla exekuce na 75.000 Kč. T-mobile tvrdí, že výpověď nemají zaevidovanou a já kopií nemohu najít. Od podání výpovědi je vidět na jejich výpisu, že jsem službu nevyužíval.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, pokud je věc již ve stadiu exekuce je obrana velmi složitá. Jediné co byste mohl dělat je zkusit obnovu řízení, ale pro tu musejí být dány zákonné důvody nebo žalobu pro zmatečnost, ale i zde jsou důvody značně omezené.
Jediné co byste mohl učinit je podat návrh na zastavení exekuce, s tím, že Vám exekuční titul (rozhodnutí, které je exekucí vymáháno) nebyl doručen, ale musela by to být pravda. V tomto případě by to byl důvod pro zastavení exekuce v souladu s ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. a) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.), protože v tomto případě by exekuční titul nenabyl právní moci a nebyl by tedy ani vykonatelný.
Pokud Vám byl exekuční titul doručen, a není zde ani žádný důvod pro obnovu řízení či pro žalobu pro zmatečnost, mohl byste se s exekutorem dohodnout na rozumném splátkovém kalendáři, který by však bylo nutné dodržovat, abyste se vyhnul exekuci, tedy tomu, že by exekutor zabavoval Váš majetek, nebo prováděl srážky ze mzdy, či zablokoval účet.