Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.813

Půjčka - podvodné navýšení půjčené částky

Odesláno: 
Otevřeno 1416 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
problém: neoprávněnému navýšení procent z řádně splacené půjčky o 11.000 Kč ze 30.000 Kč kde jsem si půjčila částku 15.000 Kč a zaplatila jsem 36.106 Kč. Věřitel po mě chce ještě vymáhat 72.000 Kč. Byla jsem na Policii a oni mi zdělili, že se mám obrátit na právního potradce. Smlouva o půjčce byla uzavřena v osobním automobilu dealera a já jsem mu, uvěřila že je vše sepsáno v pořádku. Jsem v starobním důchodu a je mi 63 let.
Děkuji Daniela
 
Zdravím Vás, bohužel bez toho aniž bych viděla všechny listiny a podklady k případu Vám bohužel neporadím. Nicméně by zde bylo velice vhodné, abyste co nejdříve se všemi podklady k věci. Zejména nevím jak je smlouva o půjčce sepsána, kdy měla být splacena a jak byla splácena. Nicméně bych na Vašem místě navštívila advokáta a s ním vše projednala. Je-li pravdou to co píšete, šance na obranu tu je, a to minimálně v tom, že daná půjčka je splacená a takto vysoké úroky jsou neplatné pro rozpor s dobrými mravy. Ale jak uvádím, výše žádnou listinu jsem neviděla, a proto nemohu konstatovat více než jsem již uvedla.
 
VAŽENA P. ADVOKATKO MNOHOKRAT VAM DEKUJI A BUDU SE SNAZIT POSTUPOVAT DLE VASI RADY. DEKUJI DANIELA
 
Zdravím Vás, od toho jsme tady. Bylo by vhodné, abyste navštívila advokáta a vzala s sebou veškeré podklady k věci a zejména důkazy o tom, že jste půjčku splácela a splatila. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Pokud jste z většího města, hledejte advokáty, kteří pracují i tzv. "pro bono". Tito advokáti pomáhají lidem v tíživé životní a sociální situace a dělají to za velmi nízkou odměnu. Kdybyste cokoli potřebovala, můžete se na nás obrátit.