Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.329

Exekuce v době probíhající lhůty na splacení dluhu - je taková exekuce oprávněná?

Odesláno: 
Otevřeno 1212 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
začátkem léta 2015 jsem soudně prohrál s nejmenovanou pojišťovnou nemalé peníze. V soudním rozsudku jsem dostal tříletou podmínku. Během těch tří let jsem podle tohoto rozsudku měl pojišťovně peníze vyplatit.
Dnes 20.11.2015 mi přišel od exekutora dopis, že do 30ti dnů mám zaplatit pojišťovně zmíněné peníze vč. exekutorských nákladů. Podotýkám, že tato celková částka sahá ke 400.000 Kč. Má na to exekutor právo? Vždyť jsem na to měl 3 roky a teď 30 dnů. Mám vše zablokované a ženu na MD.
Prosím, poraďte co mám dělat. Děkuji, hezký den.
 
Zdravím Vás, ano i tento rozsudek je exekučním titulem, a pokud jste do léta neuhradil ani korunu, tak se oprávněný rozhodl tuto pohledávku vymáhat formou exekuce. Nyní bych se zkusila spojit s exekutorem a dohodla bych se s ním na rozumném splátkovém kalendáři.
Popřípadě, máte-li více věřitelů s pohledávkami 30 dní po splatnosti, můžete rovněž podat insolvenční návrh spojený s návrhem na povolení oddlužení. Podmínkou však je, že z Vašich příjmů budete schopen uspokojit pohledávky svých nezajištěných věřitelů alespoň ve výši 30% za 5 let + odměnu insolvenčního správce. Jelikož jste ženatý, můžete tento návrh podat i společně s manželkou. Ohledně dalších dotazů ohledně insolvence se prosím obraťte na kolegu, který zde má tuto agendu na starosti.