Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.842

Exekuce platu, mzdy při práci v zahraničí (Německo) - může exekutor zabavit peníze?

Odesláno: 
Otevřeno 7133 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chystám se pracovat v Německu. Práce bude zprostředkovaná přes zahraniční agenturu. Jelikož mi hrozí exekuce a manželka zaměstnaná v ČR již exekuce uvalené na plat má a splácí je, jsem nucen z důvodu nízkého příjmu zvolit variantu pracovat v zahraničí - Německo.

Naše dotazy na Vás zní:
1. Může exekutor požadovat strhávání částek z platu u zahraničního zaměstnavatele?
2. Dozví se nějak exekutor, že pracuji mimo ČR?
3. V případě, že ne, může exekutor mé pohledávky vyžadovat na manželce a strhávat je potom z jejího platu?
Děkujeme za odpovědi.
 
Zdravím Vás, k tomu, aby exekutor prováděl srážky z Vaší mzdy u zahraničního zaměstnavatele by potřeboval mít úředně ověřený exekuční titul, rozhodnutí o nařízení exekuce s pověřením soudního exekutora a navíc i exekuční příkaz k srážkám ze mzdy u Vašeho zahraničního zaměstnavatele. Mám za to, že k tomuto nedojde. Nicméně exekutor se skutečnost, že pracujete v Německu nejspíš dozví, neboť Vaše pracovní smlouva bude evidována u Úřadu práce. Proto Vám doporučuji, abyste se s exekutorem dohodl na tom, že mu z Vaší mzdy v zahraničí budete posílat splátky na umoření Vašeho dluhu.
K poslednímu dotazu uvádím, že ze mzdy Vaší manželky nemůže být strháváno více, než je tomu v současné době, neboť by toto jednání bylo v rozporu se zákonem. V tomto směru tedy můžete být klidní.