Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.562

Exekuce od ČMSS pro nesplácení úvěru ze stavebního spoření u ČMSS

Odesláno: 
Otevřeno 2316 x
1 odpověď
 
Úvěr ze stavebního spoření na rekonstrukci bydlení jsem splácela řádně do doby, než můj spoludlužník přišel o práci. Komunikovala jsem s hlavním věřitelem KB, se zástupci Wüstenrot i zástupci ČMSS, že situace je složitá, dočasná a že dluh doplatíme zvýšenými splátkami jakmile se naše finance opět ustálí. Se všemi věřiteli jsem vždy komunikovala telefonicky. KB i Wüstenrot nám vyšli vstříc, vůbec jsem netušila, že ČMSS od mé smlouvy odstoupila. Nejsem z těch, kteří si nevyzvedávají poštu a přesto, stalo se. Úplnou náhodou jsem v březnu 2013 při zpracovávání daní za rok 2012 zjistila, že má smlouva byla vypovězena v 03/2012 a mám se obracet na AK Majer a partners. A tak jsem zjistila, že byl podán exekuční platební rozkaz. O tom jsem už vůbec neměla tušení a začala se bránit. Navštívila jsem právníka a ten mi sepsal žalobu pro absolutní neplatnost exekučního platebního rozkazu EPR. Než byl ale soud nařízen, už byla na mě podána exekuce. Já jsem nic netušíc, že smlouva byla vypovězena splácela od 6/2012 už řádně, ale asi zbytečně? Rozhodnutím soudu, ve kterém jsem neřešila výši dluhu, ze 06/2013 byl EPR zrušen a bylo mi umožněno dluh splácet v měsíčních splátkách. Já jsem ovšem platila i předtím! Nejsem neplatič. Chtěla jsem znát výši zůstatku, chtěla jsem vědět, jak si stojím, jak dlouho ještě budu splácet? Vždy jsem byla odkázána na advokátní kancelář ČMSS. Pokud jsem se náhodou do AK dovolala, byli arogantní, nikdy jsem se nedověděla co jsem potřebovala. Ani za rok 2012, 2013 2014. Celou dobu jsem posílala splátky na účet ČMSS.

01/2015 jsem úmyslně nezaplatila, očekávala jsem upomínku. nepřišla ani v únoru, zato v březnu přišla předexekuční upomínka s rozpisem, ve kterém jsem se dověděla, jak jsou moje splátky rozúčtovávány, ale hlavně jsem zjistila, že 3 splátky tam úplně chybí.
Z roku 2012, 2013 i 2014. Doplatila jsem 1,2 a 3/2015 a žádala opravu. Nestalo se, rovnou byla na mě podána exekuce. Rovnou byl můj dluh opět navýšen o zpoplatněné úkony o kterých se domnívám, že byly a jsou v mém případě naprosto zbytečné.
Nemyslím si, že je bezpodmínečně nutné uměle mi navyšovat dluh. Navíc, se díky mé exekuci, kterou považuji za zbytečnou, dostal do problému můj spoludlužník, potažmo jeho sestra. Moje exekuce je teď uvedena i na majetku, který se sestrou nabyl dědictvím. Prosím o radu, jak docílit, aby má exekuce, vzniklá umělým navyšováním původního dluhu díky zpoplatněným úkonům, které považuji za naprosto zbytečné, byla ukončena?
Děkuji.
 
Zdravím Vás, v tomto případě podejte návrh na zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. g) občanského soudního řádu (zákon č. 99/1963 Sb.), s tím, že jste dluh řádně splácela, s že tedy exekučně vymáhaná částka neodpovídá skutečnosti. K tomu, že jste splátky ČMSS řádně hradila, bude nutné doložit i výpisy z účtu a rozsudkem, který byl v této věci vydán ve Váš prospěch. Tyto listiny bude nutné doložit v kopiích k návrhu na zastavení exekuce a následně pot čekat jak bude o Vašem návrhu na zastavení exekuce rozhodnuto.