Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.125

Neoprávněná exekuce - dluh vzniklý za zneužití osobních údajů neznámou osobou

Odesláno: 
Otevřeno 1426 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
dostal jsem email ohledně exekuce na 12.200 Kč. Je od České Kanceláře pojititelů ČKP. (Exekutor je v Břeclavi.) Žiji mimo ČR - (omluvám se, nemůžu dát diaktriku na mém počítači) už přes 30 let, krom 3 let kdy jsem v ČR žil a pracoval. Žádnou pojistku jsem si vědomně nebral, automobil jsem nikdy neměl, VZP mám v pořádku. Nikde jsem žádnou jinou pojistku nepodepsal. Mají tedy moje přesné detaily dle občanského průkazu. Obavám ze mé osobní data byla nějak zneužita a zřejmě vedou k exekuci.
Odpověděl jsem na email, ať exekutor laskavě vysvětli jak přesně došlo k exekuci.
Co mám dělat dál?
Moc děkuji.
 
Zdravím Vás, podejte návrh na zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. a) zákona č. 99/1963 Sb. , občanský soudní řádu. Argumentujte tím, že Vaše osobní údaje byly zřejmě zneužity. Dále do návrhu rovněž uveďte i tom, že Vám exekuční titul, tj. listina, na základě které je tato exekuce vymáhána Vám nebyla řádně doručena a že tedy exekuční titul nenabyl právní moci ani vykonatelnosti.
Dále Vám doporučuji oznámit zneužití Vašich osobních údajů Policii České republiky, poté tento záznam či trestní oznámení přiložte k návrhu na zastavení exekuce. Případně nebude od věci, když se v ČR obrátíte na právníka, který by Vás v této věci zastupoval. Kontakt na advokáta naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Dále bych se rovněž v této věci obrátila i na oprávněného, tedy na Českou kancelář pojistitelů a vše jim vysvětlila.