Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.488

Převzetí exekuce, exekučně vymáhaného dluhu za rodinného příslušníka (rodiče) - informace, postup

Odesláno: 
Otevřeno 3824 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je možné převzít exekuci za maminku. Myslím to tak, že bych veškeré náklady s tím spojené platila já za ni, aby nemusela mít problémy v práci, chtěla bych to takhle udělat, poraďte mí prosím, co je k tomu nutné udělat.
Předem děkuji.
 
Zdravím Vás, samozřejmě, že můžete exekuci hradit namísto Vaší maminky. Dokonce můžete i přistoupit k dluhu, a to ve formě smlouvy s úředně ověřenými podpisy. Osobně bych volila to, že bych exekuci za maminku uhradila, exekuce by byla zastavena a nemusela bych přistupovat k dluhu jako druhá povinná. Pokud byste přistoupila k dluhu, exekutor by tuto pohledávku mohl exekučně vymáhat i po Vás, stejně jako po Vaší mamince. Pokud tedy máte dostatek peněz, exekuci jednorázově uhraďte a problém máte vyřešen. Pokud byste chtěli sepsat smlouvu o přistoupení k dluhu je nutný i souhlas oprávněného. Smlouvu si prosím nechejte sepsat advokátem. Kontakty na advokáty naleznete na stránce http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz.
 
Dobrý den, chci se ještě zeptat, je možné se s exekutorem domluvit, aby třeba nezasílal podklady do zaměstnání maminky a já seženu do přijatelné doby peníze a ty splatím, ať to nejde do zaměstnání na strhávání ze mzdy? děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, ano to zkusit můžete. Exekuce srážkami ze mzdy povinného je dnes již běžnou záležitostí a Vaše maminka se nemá čeho bát.
 
Zdravím, jenže maminka má před důchodem a proto je pro mě velký problém, který potřebuji vyřešit. Dá se s exekutorem domluvit i na splátkovém kalendáři? děkuji
 
Zdravím Vás, ano s exekutorem je možné sjednat i splátkový kalendář, ale je otázkou, zda bude exekutor ochoten zrušit exekuční příkaz srážkami ze mzdy. Některý exekutor ochoten být může, jiný ne. Asi bude nejlepší peníze co nejdřív opatřit a exekuci uhradit. Jinak Vám zřejmě neporadím.