Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.355

Zastavená a znovu obnovená stejná exekuce - jak se bránit?

Odesláno: 
Otevřeno 3236 x
7 odpovědí
 
Dobrý den.
Rad bych Vás požádal o radu. 13.7.2013 bylo vydáno usnesení o zastavení exekuce na mou osobu a to v plném rozsahu bez možnosti nahrady nákladů řízení. Nabylo právní moci 13.8.2013. Žádný učastník se neodvolal proti usnesení.
14.2.2014 samosoudkyne Horakova vydala exekuci znova. Zaslal jsem kopii usneseni a stejne exekuce béží. Pomužete?
Duvod ukončení není v usnesení uveden.
Z telefonatů z exekutorem který vedl a i zastavil exekuci jsem zjistil ze přešel do soudcovského stavu.
Děkuji za pomoc
 
Zdravím Vás, na každém usnesení o zastavení exekuce by měl být uveden i důvod jejího zastavení. Důvody pro zastavení exekuce jsou upraveny v ust. § 268 odst. 1 písm. a) – h) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). Takže by bylo dobré se podívat do usnesení o zastavení exekuce a zjistit podle jakého písmene byla tato exekuce zastavena. Dále bude nutné zkoumat, zda zastavená exekuce a exekuce znova probíhající jsou skutečně stejné, tedy zda je vymáhána stejná pohledávka pro stejného oprávněného na základě totožného exekučního titulu (rozhodnutí). Až budete toto všechno vědět mohli bychom se bavit dále. Sama skutečnost, že by se exekutor stal soudcem by nevedla dle mého názoru sama o sobě k zastavení exekuce, neboť na místo tohoto exekutora by byl jmenován exekutor nový, který by tuto exekuci vedl dále. Navíc by bylo vždy lepší veškeré podklady k věci vidět na vlastní oči. Navíc zde by nebylo od věci, abyste se s podklady obrátil přímo na advokáta, který by Vás v této věci eventuálně zastupoval. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz.
 
Dobrý večer. Ano exekuce jsou ve stejne výši i pro stejného věřitele. Rozhodnuti usnesení zní:
I. Exekuce se dle §55 odst. 2 a 3 exekučního řádu v plném rozsahu ZASTAVUJE
II. žádný z účastníků NEMÁ právo na náhrady nákladů exekučního řízení.
V odúvodnění se píše §52 odts 1, exe řádu nestanovili exe řád jinak, použijí se pro exekuční řízení přiměřeně ustanovení občan. soudního řádu.

Dle §268 odstavec 1, písm. C o. s. ř. bude výkon rozhodnutí zastaven, jestliže jeho zastaveni navrhl ten, kdo návrhl jeho nařízení.

Dle §55 odst. 2 EŘ podá-li účastník návrh na zastevení exekuce, exekutor do 15 dnů od doručení návrhu vyzve další účastníky aby se vyjadrili. Pokud všichni účastníci se zastavením souhlasí, exekutor vyhoví zastavení exekuce do 30 dnů od marného uplynutí lhůty k vyjádření nebo od doručení souhlasného vzjádření.

Klidně zašlu kopii usnesení. Z hovoru s exekutorem který exekuci vedl a take ukončil vím, že je exekuce zastavena. Bohužel soud v Ústí nad Labem nepřizná vinu chybně vydané exekuce stejné.
 
Zdravím Vás, z toho co píšete vyplývá, že tato exekuce byla skutečně zastavena a byla opět nařízena. Otázkou je proč. Nicméně bych podala návrh na zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. c), písm. g) občanského soudního řádu (zákon č. 99/1963 Sb.). Jak jsem již zmínila je otázkou co vedlo oprávněného k zastavení exekuce, pokud to byla jen Vaše nemajetnost, oprávněný může, pokud zjistí, že máte majetek o kterém dříve něvěděl podat návrh na exekuci znovu, s tím, že v exekučním návrhu popíše tento nový majetek. Například jste si našel práci a pobíráte mzdu, takže nyní lze exekuci provést srážkami ze mzdy. Pokud jste něco uhradil na exekuci dřívější a tato úhrada není zohledněna v nově nařízené exekuci je to důvodem pro zastavení exekuce dle ust. § 268 odst. 1 písm. g) občanského soudního řádu. Nicméně zde skutečně záleží i na průběhu exekuce. Návrh na zastavení exekuce podat můžete, v nejhorším případě bude tento návrh zamítnut, popřípadě můžete vše promyslet a rozhodnout se i po poradě s advokátem.
 
Dobrý den. Nic jsem nikdy nezaplatil a ani nezaplatím. Majetek nemám a mzdu nepobírám. Jsem OSVČ a daně mám 0. Jak jsem uváděl exekutor který vedl a ukončil exekuci se stal z exekutora soudcem a při ukončování své funkce exekuci prostě takto ukončil. Já sám jsem mu zasílal kopii jednoho zaplacení pojistění a následně kopii výpovědi od smlouvy kterou jsem osobně dal do rukou obchodního zastupce pojistovny kooperativa. Ten mou výpověd´nepředal dále a ukončil pracovní poměr. Proto se proti mé osobě vedla a vede exekuce. V usnesení se píše že Soudní exekutor obdržel návrh oprávněného ze dne 4.7.2013 kterým se domáhal úplného zastavení exekuce. Soud ani nový exekutor se se mnou nechtějí bavit!! V tomto státě může exekutor cokoli!! Jsem už dosti vytočený a budu vše řešit fyzickým kontaktem s exekutorem a soudcem. Děkuji Vám za pomoc
 
Zdravím Vás, dle toho co jste psal včera vyplývá, že exekuce byla zastavena na návrh oprávněného. Otázkou je co oprávněného přimělo k podání návrhu na zastavení exekuce, což bez znalosti spisu není možné zjistit. Proto by nebylo od věci obrátit se v této věci přímo na advokáta, a to se všemi listinami, které máte k této věci k dispozici. Advokát by mohl nahlédnout jak do spisu soudu tak i exekutora. Poté byste zvolili nejlepší postup ve věci, a to tak, aby i tato exekuce byla zastavena. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz.
Řešit tuto situaci fyzickým násilím je hloupost, protože byste byl stíhán pro trestný čin napadení věřejného činitele, takže toto v žádném případě nedělejte a řešil byste problém mnohem větší.
 
reseni fyzickou silou je v tomto state nejlepší tady soudy a exekutori jsou stat ve state, lidi by se měli konecne nasrat a nakopat je protože se k nam chovaji jak k prasatum. dekuji a hezky den
 
Zdravím Vás, to je věc názoru, ale měl byste v tomto případě obrovské problémy a byl byste trestně stíhán. Podejte návrh na zastavení exekuce, nic není ztraceno a čekejte jak o tomto návrhu bude rozhodnuto. Víc se v této věci asi dělat nedá.