Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.231

Exekuce na výživné, alimenty - otec neznal adresu matky a dítěte, číslo účtu

Odesláno: 
Otevřeno 1369 x
1 odpověď
 
Dobrý den
5.10.2015 mi dorazila exekuce na plat za výživné. S exmanželkou sme rozvedeni 2007-2015, za tu dobu až do minulého roku jsem platil pravidelně. Pak došlo ke změnám, neměl jsem číslo účtu pro výživné, adresu, nic. Do dneška kdy mě došla rovnou exekuce bez předešlé domluvy či tretního oznámení u PČR.
Mohu se nějak bránit s odůvodněním, že jsem neznal číslo účtu a bydliště matky s dítětem?
Děkuji moc za radu a vysvětlení.
 
Zdravím Vás, proti tomuto jednání se dá bránit velice těžko, snad jen tak, že pokud by se měla podobná situace v budoucnu opakovat, snažila bych se výživné platit do soudní úschovy u okresního soudu v jehož obvodu měl nezletilý a jeho matka poslední známé bydliště. Takto byste se vyhnul jak riziku trestního stíhání, tak i riziku eventuální exekuce, protože soud by matku nezletilého, o tom, že k soudu poukazujete výživné uvědomil a tudíž by k exekuci nemuselo dojít.
Nyní se snažte dohodnout s exekutorem na rozumném splátkovém kalendáři, který volte, tak, aby Vás jednotlivé splátky příliš existenčně neohrožovaly. Splátkový kalendář je nutné dodržovat, protože jinak exekutor přikročí k exekuci na Váš majetek.