Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.885

Exekuce na mzdu zaměstnavatelem - exekutorský úřad nekomunikuje

Odesláno: 
Otevřeno 1371 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně exekuce na mzdu. Provedla jsem exekuci na mzdu. Písemnost byla doručena, jak zaměstnanci, tak zaměstnavateli.
08/2014 bylo nabyti právní moci u zaměstnavatele. Do dnešního dne nepřišla žádná splátka ani písemná zpráva, že exekuci nemohou provést.
Prosím, jak mám v tomto případě postupovat a jak kontaktovat zaměstnavatele?
Děkuji moc
 
Zdravím Vás, mám obavy, že Vám zcela nerozumím. Je třeba si vyjasnit jaká listina nabyla právní moci v srpnu, zda usnesení o nařízení exekuce nebo exekuční příkaz k provedení srážky ze mzdy povinného. Pokud Vám do dnešního dne nic nepřišlo, obraťte se s dotazem na exekutora, ten by Vám měl sdělit podrobnosti. Je totiž možné, že srážky ze mzdy jsou prováděny, ale exekutor tuto srážku použil na úhradu nákladů exekuce, popřípadě částečně na úhradu nákladů exekuce a zbytek by měl exekutor zaslat oprávněnému. Také je otázkou od jakého termínu má zaměstnavatel povinného provádět srážky ze mzdy. Je totiž možné, že srážky ze mzdy mají být prováděny až od září, tedy ze mzdy povinného, která mu má být vyplacena za měsíc září, tedy v říjnu. To vše je důležité, takže bude nutné kontaktovat příslušný exekutorský úřad, a to buď telefonicky nebo písemně.