Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.637

Dluh na pojistném a exekuce kvůli penále dluhu - promlčení penále dluhu z roku 2009

Odesláno: 
Otevřeno 1458 x
1 odpověď
 
Dobry den,
2009 ukončena pojistka, neuhrazen dluh za pojistné, splatnost 7.7.2009, dluh uhrazen 20.10.2009, nyní penále cca. 10.000 Kč
Zdůvodněním, proč byl podán návrh na exekuci Vám bylo uvedeno již 04. 08. 2015 (viz. níže).
Dle doloženého dokladu byla uhrazena pouze jistina. Na nedoplacené částky uvedené v elektronickém rozkazu byl podán návrh na exekuci.
K níže uvedenému sdělujeme, že dlužné pojistné bylo již na pojistné smlouvě číslo 1111111111 uhrazeno. Tímto se velice omlouváme za přehlédnutí a podání chybné informace vizte níže. Bohužel dlužné pojistné bylo doplaceno až dne 20.11.2009 a splatnost dlužného pojistného byla dle zaslaného oznámení o zániku pojistné smlouvy dne 07.07.2009.
Předání Vašich osobních údajů třetím osobám za účelem úspěšného uplatnění nároku na jeho úhradu bylo tedy provedeno dle oznámení o zániku pojistné smlouvy. Dlužné pojistné a vzniklé náklady spojené s vymáháním dlužného pojistného, je tedy třeba již řešit s příslušným exekutorem, kterým jsme v této věci byla kontaktována.
U naší společnosti sjednáno životní a úrazové pojištění FLEXI. Pojistná smlouva číslo 1111111111, byla ukončena k datu 31.05.2009 na základě doručené žádosti o ukončení. K datu ukončení této pojistné smlouvy, vzniklo na smlouvě dlužné pojistné ve výši 1.335 Kč, jehož splatnost byla dne 07.07.2009. Oznámení o dlužném pojistném a datu splatnosti tohoto dlužného pojistného, jste byla informována v oznámení o ukončení pojistné smlouvy, které jsme Vám korespondenčně na adresu (doporučenou zásilkou) odeslali dne 02.06.2009. Tato zásilka nám nebyla vrácena zpět jako nedoručená.
Dlužné pojistné nebylo k dnešnímu dni 05.08.2014 stále uhrazeno a z toho důvodu byly Vaše osobní údaje předány třetím osobám za účelem úspěšného uplatnění nároku na jeho úhradu.
A PROTO SE NA VAS OBRACIM S RADOU JESTLI MI POMUZETE NEJSEM Z TECH CO SVE DLUHY NECHCE PLATIT ALE JSEM SAMA S 2DETMA A NEVIM SI RADY SVE DLUHY SI SPLACIM Z DOBY CO JSEM BYLA VDANA A SNAZIM SE O RESENI
DEKUJI ZA KLADNE VYRIZENI
 
Zdravím Vás, z toho co píšete je zřejmé, že své závazky plníte. Nicméně bohužel v důsledku stěhování a rozpadu manželství u Vás došlo k exekuci. Mohu Vám doporučit následující jistina je splacena, takže budete muset bohužel uhradit náklady exekuce a odměnu exekutora, dále bude nuté uhradit i náklady právního zastoupení protistraně, přesně podle soudního rozhodnutí a soudní poplatek. I proto je tato částka tak vysoká. Ohledně tohoto si zkuste s exekutorem sjednat splátkový kalendář. Splátkový kalendář však domlouvejte tak, aby Vás splátky existenčně neohrozily.
U úroků z prodlení bych zkusila požádat věřitele oprávněného (pojišťovnu) o odpuštění příslušenství, tedy úroků z prodlení, a to i částečného. Každá koruna dobrá. Do této žádosti popište jak k celé situaci došlo, a že dluh vznikl proto, že jste se stěhovala, a že Vám tedy výzva k úhradě nebyla doručena. Pište prosím vždy pravdu. O žádosti na prominutí úroku z prodlení rozhoduje věřitel, na odpuštění úroků z prodlení není právní nárok, vše záleží na tom, jak bude Vaše žádost věřitelem posouzena, ale za zkoušku to stojí. Tuto žádost zašlete v kopii i exekutorovi, který vede exekuci a bude nutné vyčkat jak věřitel (pojišťovna) o této žádosti rozhodne. Přeji Vám jen vše dobré. Kdybyste cokoli potřebovala můžete se na nás obrátit.