Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.341

Péče o nemohoucího rodiče a exekuce na pečujícího - jak zabránit zabavení majetku opečovávaného?

Odesláno: 
Otevřeno 1489 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
starám se o 89letého tatínka, který je po mozkové příhodě a vyžaduje 24 hodinovou péči. Jsem v exekuci, žiji z životního minima a nyní bydlím u otce, abych se mu mohl patřičně věnovat. Zajímalo by mě, co mohu udělat nebo jak předejít tomu, aby mému otci nebyl zabaven majetek, protože u něho mi nepatří vůbec nic, mě už bylo vše zabaveno. Jsem v plném v invalidním důchodu a jsem v docela svízelné situaci. Je možné v tomto případě také požádat o bezplatného právníka, protože má situace není ještě vyřešená, je zde spousta nesrovnalostí.
Moc děkuji za odpověď
Jan David
 
Zdravím Vás, v tomto případě budete muset napsat čestné prohlášení, ve kterém uvedete jaký majetek v domě patří Vám (ošacení, věci osobní potřeby, .) a co patří Vašemu otci. Toto čestné prohlášení bude nutné opatřit Vaším úředně ověřeným podpisem.
K bezplatnému zastupování advokátem uvádím, že žádost o bezplatné právní zastupování advokátem je nutné adresovat České advokátní komoře, která sídlí v Praze a pobočku má v Brně, případně se můžete obrátit na advokáta, který poskytuje právní služby tzv. "pro bono", tj. za minimální odměnu, a tímto způsobem tedy pomáhá lidem jako jste Vy. Popřípadě se můžete obrátit i na advokáta v místě Vašeho bydliště a ten Vám již ohledně bezplatného právního zastupování poradí lépe nežli já. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz.
Přeji Vám vše dobré a Vašemu otci, aby se jeho stav zlepšoval.