Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.231

Kdo platí náklady exekuce - vymáhání výživného, alimentů u nemajetného otce

Odesláno: 
Otevřeno 1205 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
nechala jsem se zastoupit advokátem při soudním vymáhání dluhu na výživném. Na návrh právního zástupce soud rozhodl o vymáhání dluhu exekucí. Na návrh právního zástupce soud rozhodl, že soudní výlohy uhradím já. Exekucí nebylo dosud nic vymoženo. Exekutor se mnou odmítá komunikovat, údajně mám stále právního zástupce. Právní zástupce mi cca 1x za 2 roky zašle oznámení, že nic nebylo vymoženo. Obávám se, že mi budou předepsány k úhradě náklady na marné exekuční řízení a trvající právní zastoupení.
Prosím o poučení o mých právech a povinnostech.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, pokud nebylo ukončeno právní zastoupení, jste v této věci skutečně stále zastoupena. Proto tuto věc musíte primárně řešit s Vaším právním zástupcem, nebo vypovědět zastoupení a následně se zkusit dohodnout se soudním exekutorem. Na Vašem místě bych se nejprve vše snažila řešit s Vaším právním zástupcem, tedy advokátem.
Pokud by toto stále nikam nevedlo, můžete vypovědět plnou moc a zkusit si najít jiného právního zástupce, případně si na Vašeho současného právního zástupce stěžovat u České advokátní komory. Nicméně já neznám okolnosti případu a z advokátního spisu jsem neviděla žádné listiny.