Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.140

Exekuce na platby od odběratelů u OSVČ podnikatele - likvidační postup exekutora

Odesláno: 
Otevřeno 3472 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
můj dluh je u VZP, jsem výrobce pelíšků pro zvířata a exekutor přikázal skladu, který ode mne výrobky kupoval nevyplatit mi vůbec žádné peníze za výrobky. TÍM PÁDEM MĚ ODROVNAL. Nyní pro sklad už nešiji a nemohu splácet nikam co teĎ jak vše řešit mám více exekucí a zablokobanou výrobu a vše. děkuji za radu svobodová
 
Zdravím Vás, zde nezbude nic jiného než kontaktovat exekutora a vše mu vysvětlit a zkusit se s ním dohodnout na podmínkách za jakých je ochoten tento exekuční příkaz zrušit. Mám za to, že smyslem exekuce by nemělo být přivést někoho do takových existenčních potíží. Nicméně počítejte s tím, že jakmile by byl tento exekuční příkaz zrušen a Váš odběratel by Vám opět hradil peníze za Vaše výrobky, bylo by nejspíše nutné se s exekutorem dohodnout na splátkovém kalendáři, který by musel být z Vaší strany dodržován, neboť by následně hrozilo provedení exekuce. Závěrem pouze uvádím, že i kdybyste se s exekutorem dohodli na zrušení exekučního příkazu Váš odběratel Vám již není povinen hradit peníze, které místo Vám poukázal soudnímu exekutorovi na úhradu exekučně vymáhané pohledávky pro oprávněného, tedy pro VZP.
Dalším řešením by pro Vás mohl být eventuálně i insolvence, která je nyní možná i u OSVČ. S podrobnostmi ohledně oddlužení se obraťte na kolegu, který zde řeší insolvence.