Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.023

Žádost o zastavení růstu úroků a odpuštění úroků u dluhu v exekuci - kam žádost poslat?

Odesláno: 
Otevřeno 4062 x
3 odpovědi
 
Vlastnil jsem firmu s. r. o na kterou jsem koupil nákladní vozidlo na leasing. Ručil jsem taky jako fizická Juránek Roman osoba. Později jsem jako firma s. r. o zkrachoval pak insolvence a soud. Dnes splácím dluhy ze mzdy a ještě nosím 500 Kč měsíčně exekutorovi.
Jde někoho (exekutora, leasingovku) požádat o zastavení úroků když pracuji a vše splácím? dekuji Juránek
 
Zdravím Vás, žádost o odpuštění úroků, nebo alespoň části úroků z prodlení je třeba adresovat oprávněnému, tedy leasingové společnosti. V kopii však tuto žádost zašlete i exekutorovi (to z opatrnosti), aby po Vás příslušenství nevymáhal. Na rozhodnutí o odpuštění příslušenství tedy úroků z prodlení není právní nárok, ale určitě bych to zkusila, protože nemáte co ztratit a můžete pouze získat. Rozhodovat o tom, zda Vám budou úroky z prodlení odpuštěny či nikoli bude věřitel (oprávněný, tedy leasingová společnost) a nikdo jiný. V této žádosti uveďte, že exekuci řádně splácíte. Přeji Vám hodně štěstí.
 
Moc Vám děkuji za informace, ještě mám dotaz je prosím vás nějaký vzor jak tuto žádost napsat? nebo to můžu napsat podle sebe? hledal jsem o tomto něco na internetu a nic jsem nenašel. Pravda je že není co ztratit a jen získat. I když dlužím přes 10.000 000 mám z tohoto radost. Poctivě splácím a vychováváme dva kluky. Je to těžké a jsem rád za lidi kteří nám pomáhají. Přeji Vám vše dobré a děkuji.
 
Zdravím Vás, na tuto žádost vzor pravděpodobně nenajdete. Lidé to píší podle sebe dle individuální situace každého jednotlivce. Přeji Vám hodně štěstí, doufám, že Vám vyjde věřitel vstříc a Váš dluh bude alespoň o něco nižší. Kdybyste cokoli v budoucnu potřeboval můžete se na nás obrátit.