Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.094

Sloučení exekucí nebo oddlužení - jak se nejméně "bolestivě" zbavit dluhů?

Odesláno: 
Otevřeno 1427 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám dotaz týkající se více exekucí, které jsou rozběhnuty na osobu mé přítelkyně.
Jelikož s tímto nemáme zkušenosti chceme pravdivě a efektivně zjistit jakým způsobem postupovat, pokud bychom chtěli sloučit všechny exekuce v jednu a platit je všechny, tak aby jsme nepřeplatili ve finále ještě více než jsou exekuce, či jakým způsobem se exekucí zbavit nejlépe a nejefektivněji aby to tzv. "nejméně bolelo", přičemž osobní bankrot není možný.
Omlouvám se za trochu kostrbatý dotaz a děkuji za odpověď. O. Brož
 
Zdravím Vás, k sloučení exekucí musí být splněny dvě podmínky. Tou první je skutečnost, že vícero exekucí proti Vaší přítelkyni je vedeno u jednoho exekutora a tyto exekuce jsou vedeny jedním oprávněným, např. dopravním podnikem. Druhá podmínka je, že tyto exekuce musí být všechny nařízeny od 1.1.2014, potom můžete požádat o spojení exekucí v jednu a mělo by Vám být vyhověno, ovšem s jednou výjimkou. Zde záleží na stadiu v jakém se jednotlivé exekuce nacházejí, tedy jsou-li všude vydány exekuční příkazy na srážky ze mzdy, nebo na blokaci účtu, je možné návrh na spojení exekucí podat.
Pokud by byly exekuce starší, můžete rovněž podat návrh na spojení exekucí, avšak pravděpodobnost toho, že by Vám bylo vyhověno je o dost nižší.
Pokud jsou exekuce na majetek Vaší přítelkyně u jednoho exekutora vedeny pro více věřitelů (oprávněných), kteří jsou rozdílní, nemá smysl návrh na spojení exekucí vůbec podávat protože by mu nebylo vyhověno.

Dalším řešením by pochopitelně byla i insolvence, a to oddlužení, nejlépe plněním splátkového kalendáře.
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/oddluzeni/
Pokud má Vaše přítelkyně nízké příjmy, může si své příjmy navýšit, a to formou darovací smlouvy nebo smlouvy o důchodu, v níž se dárce nebo poskytovatel daru zaváže, že bude Vaší přítelkyni pravidelně po dobu 60 měsíců poukazovat částku uvedenou v této smlouvě, kdy tato částka bude použita výlučně na úhradu splátek pohledávek nezajištěných pohledávek věřitelů Vaší přítelkyně, a to tak, aby byli nezajištění věřitelé uspokojeni alespoň v minimální zákonem požadované 30% míře. K této částce je však nutné ještě přičíst odměnu insolvenčního správce v celkové výši 65.340,- Kč vč. DPH. Pokud máte dotazy k insolvenci obraťte se prosím na kolegy, kteří zde v poradně mají insolvence na starosti.