Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.613

Splátky exekuce a založení nového bankovního účtu - zabaví exekutor peníze na novém účtu?

Odesláno: 
Otevřeno 1814 x
1 odpověď
 
Před časem jsem se dostal do exekuce. Exekutor mi zablokoval bankovní účet, na kterém stejně nic nebylo. Tak jsem se v bance (Raifka) zeptal jestli můžu účet zrušit. Ano.
S exekutorem jsem se již dohodl na měsíčních splátkách a pravidelně splácím, dokonce nejsem ani uveden v CBCB a exekutor mi tvrdí, že pokud budu pravidelně splácet na čem jsme se dohodli, nepovede proti mě aktivně žádné další kroky.
Nyní bych ale potřeboval založit nový bankovní účet, kam by mi mohla chodit výplata a hlavně abych mohl řešit ještě refinancování úvěru, který mám u výše zmíněné banky nastavený na úrokovou sazbu 19,5%.
Chápu, že když jsem v exekuci, tak nesmím prodávat majetek. Ale jeden můj známý mi tvrdí, že nesmím ani zakládat nové bankovní účty?

Mohu tedy v mé situaci založit nový bankovní účet? Je nebo není to trestný čin?
 
Zdravím Vás, založit účet si pochopitelně můžete, nicméně riskujete, že tento účet bude nebo může být opět exekutorem zablokován, a to exekučním příkazem na přikázání pohledávky z účtu povinného. Zaměstnavatel by Vám mohl mzdu vyplácet i v hotovosti nebo formou poštovní poukázky. Takže je na Vás jak se rozhodnete, nicméně, v tomto případě musíte počítat i s možností eventuálního zablokování i nově založeného účtu. Proto tuto situaci můžete rovněž konzultovat i s exekutorem, který vede exekuci na Váš majetek, ten by Vám v této věci mohl poradit.