Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.582

Exekutor neukončil vymoženou exekuci a nový exekutor začal dluh znovu vymáhat - jak se bránit?

Odesláno: 
Otevřeno 1526 x
3 odpovědi
 
Dobrý den.
2007 jsem obdržel platební rozkaz ohledně penále u VZP. Ten jsem přiloženou složenkou zaplatil. Následně mi byl odblokován obstavený účet, neb pohledávka byla vyřízena v celé výši. Po bezmála osmi letech mi přišla exekuce na plat, na tuto pohledávku poníženou o pět tisíc, neb VZP potvrdila, že nejsem jejím dlužníkem. Tehdejší exekutor nedodal k žádným exekucím doklady a noví automaticky vymáhá nedoložené platby. na základě osm let starého rozhodnutí. Skartační doba v té době byla pět let. jak se bránit, když dokumenty po osmy letech nelze dohledat?
 
Zdravím Vás, tak toto je skutečně problém. Jediným řešením by bylo jít na VZP ČR a zkuste je požádat o potvrzení o tom, že jejich pohledávka byla zcela uhrazena. Nicméně z Vašeho dotazu vyplývá, že exekutor spíše vymáhá úhradu nákladů exekuce, odměnu exekutora a eventuálně i příslušenství pohledávky. Bude tedy nutné dohledat veškeré doklady, které doma dohledáte. Popřípadě, pokud znáte i jméno exekutora, který pohledávku původně vymáhal můžete se na něj v této věci obrátit. Nicméně ještě předtím bude dobré nahlédnout na stránky http://www.ekcr.cz a v seznamu exekutorů najít, kde sídlí exekutor který pohledávku původně vymáhal a požádat jej o zaslání kopie usnesení o zastavení exekuce.
 
Díky za odpověď. VZP sama zaslala exekutorovi prohlášení, že jsou přesvědčeni o zaplacení celé pohledávky, včetně příslušenství a žádají okamžité zastavení vymáhání pohledávky. a banka zpětně doloží, že můj účet byl odblokován po obdržení zprávy, že byla dlužná částka uhrazena.
 
Zdravím Vás, tak to je skvělá zpráva. Kdyby ani tento přípis nevedl k zastavení exekuce, bude nutné, aby VZP podala návrh na zastavení exekuce v souladu s ust. § 268 odst. 1 písm. c) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.), a to proto, že vymáhaná pohledávka byla zcela uhrazena. Kdybyste cokoli v budoucnu potřebovala můžete se na nás obrátit.