Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.255

Exekuce movitých věcí (mobiliární exekuce) - jak požádat o vrácení zabavených věcí exekutorem a faktury za exekuční služby

Odesláno: 
Otevřeno 1411 x
3 odpovědi
 
Pěkný den,
jak mohu po řádném doplacení exekuce požádat o vrácení zabavených věcí? A dále bych se ráda dožadovala nějaké faktury o platbách. Mohu se něčeho takového dožadovat, ráda bych to předložila při majetkoprávním vyrovnání, děkuji.
 
Zdravím Vás, pokud byla doplacena vymáhaná pohledávka, příslušenství pohledávky (tj. úroky z prodlení), náklady exekuce a odměna exekutora, podejte návrh na zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. h) občanského soudního řádu, s tím, že vymáhaná pohledávka, včetně příslušenství a nákladů exekuce byla uhrazena. Úhradu pohledávky doložte např. složenkami, výpisy z účtu, potvrzeními o platbách. Pokud byla exekučně vymáhaná pohledávka uhrazena, exekuce bude zcela zastavena. Potvrzení o úhradě exekučně vymáhané částky bude i usnesení o zastavení exekuce, popř. tuto skutečnost doložíte právě výpisy z účtu, složenkami, . Poté co podáte návrh na zastavení exekuce, zeptejte se exekutora, kde se nacházejí Vaše zabavené věci a požádejte o jejich vrácení. Mějte na paměti, že zabavené věci Vám budou vráceny, poté co usnesení o zastavení exekuce bude pravomocné, dříve ne. Je také možné, že si budete muset zabavené věci vyzvednout na místě určeném exekutorem, nebraňte se tomu, urychlíte tak postup při vracení věcí.
 
A když mi z ex. úřadu přijde přeplatek na adresu složenkou, nebo na účet, mám tomu také rozumět, že je vše doplaceno. Zatím mi usnesení ještě nepřišlo…
 
Zdravím Vás, pokud Vám přijde na Vaši adresu složenka (poštovní poukázka) od exekutora, tak byste měla mít celou exekučně vymáhanou pohledávku, včetně nákladů exekuce a odměny exekutora uhrazenou. Nyní můžete buď počkat na to až exekutor sám vydá usnesení o zastavení exekuce a pokud jej v dohledné době nepodá, tak podat návrh na zastavení exekuce jak jsem ostatně uváděla v předchozí odpovědi na Váš dotaz, na kterou tímto odkazuji.