Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.606

Život dlužníka v zahraničí - jak může dlužník zjistit která vymáhací společnost dluh převzala?

Odesláno: 
Otevřeno 1081 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
přestěhoval jsem se 08/2014 do Mexika, kde jsem se oženil. Jelikož jsem zde neměl práci, nemohl jsem splácet své závazky bance. Dnes už jsem schopen splácet, ale banka předala dluh firmě na vymáhání pohledávek. Bohužel netuším jaké, jelikož mám trvalé bydliště hlášené na úřadě a s příbuznými v kontaktu nejsem, není nikdo kdo by mohl veškerou korespondenci převzít.
Absolutně nevím co dělat. Potřebu ji začít splácet abych se nedostal do velkých problémů a mohl jednou navštívit Čechy bez problémů
 
Zdravím Vás, pokud znáte jméno původního věřitele písemně jej požádejte o sdělení názvu společnosti, které byla pohledávka, kterou za Vámi původní věřitel evidoval postoupena. Mám za to, že Vám bude vyhověno a název společnosti (nového věřitele) Vám bude sdělen. Je však nutné uvést nějakou kontaktní adresu nebo email, na který bude možné tuto zprávu odeslat. Popřípadě zkuste původnímu věřiteli zatelefonovat a sdělte mu, že jste momentálně v Mexiku s úmyslem se tam zdržovat trvale a že v ČR nemáte nikoho, kdo by za Vás mohl přebírat poštu. Mám za to, že by Vám mohli vyhovět a jméno nového věřitele sdělit.