Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.058

Přerušení exekuce a následně obnova po 2 letech - je to běžný postup?

Odesláno: 
Otevřeno 3355 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2013 jsem měl na plat exekuci (měl jsem jich donedávna více), 01/2015 mi všechny exekuce skončily a 08/2015 mi přišla na plat exekuce, která mi byla 2013 strhávána a z neznámého důvodu přestala být srážena. 08/2015 mi vlastně po dvou letech přišlo, že to musím doplatit.
Mojí otázkou je: Je běžné, respektive stává se, aby byla strhávána nařízená exekuce na plat, z neznámého důvodu "údajně, podle toho exekutora" přestala být srážena a po dvou letech mi přišel příkaz k doplacení exekuce?
V době kdy jsem neměl již 6 měsíců exekuci a dle českého registru, ocbc, nebo jak se to jmenuje jsem byl čistý, ani v Solusu záznam.
Je možné že se z neznámého důvodu přestane strhávat nařízená exekuce na plat, dva roky se o to nikdo nezajímá ani nikdo nikoho nekontaktuje a po dvou letech mi bez jakékoli výzvy, či upozornění přijde exekuční příkaz na srážky ze mzdy, kde důvodem je uvedeno, že před dvěma lety přestala být ztrhávána z neznámého důvodu??
Děkuji.
 
Zdravím Vás, mám za to že onen „neznámý“ důvod byl ten, že donedávna Vám byly prováděny srážky ze mzdy před touto exekucí, která byla druhá, třetí nebo čtvrtá v pořadí. Až se uhradila druhá, třetí nebo čtvrtá exekuce tak přišla na řadu exekuce pátá, která je aktuálně srážena, takže by to mělo být v pořádku. Sám uvádíte, že jste měl více exekucí před touto a na tuto se jednoduše nedostalo. Nyní po úhradě předchozích exekucí je nyní tato exekuce již první v pořadí, proto jsou na ni prováděny srážky ze mzdy. V tomto případě je to tedy naprosto v pořádku. Nicméně by nebylo od věci si to ještě s příslušným exekutorským úřadem vyjasnit.