Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.450

Exekuce na plat a penzijní připojištění - zabaví exekutor i sociální dávky (příspěvek a doplatek na bydlení a živobytí)?

Odesláno: 
Otevřeno 1415 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
prosím moc o radu a pomoc chci si nechat založit bankovní účet a ptám se, zda mi exekutor, když mám exekuci na plat, penzijní připojištění může zabavit dávky sociální pomoci.
Konkrétně: příspěvek na bydlení, doplatek na bydlení, příspěvek na živobytí, moc děkuji, ted to mám na poslání složenkou typu B, ale kvůli urychlení dávek bych rád přešel na účet, děkuji moc za odpověď Sekyra
 
Zdravím Vás, osobně bych si účet nezakládala, a to proto, že exekutor po založení účtu neprodleně vydá exekuční příkaz k přikázání pohledávky z účtu povinného a Vy byste byl najednou i bez těchto dávek. Navíc dávky sociální podpory exekuci skutečně nepodléhají, ale exekutor by samozřejmě nevěděl o jaké peníze na účtu se jedná a bylo by to na dlouhé týdny vyjednávání než by byl exekuční příkaz na přikázání pohledávky z účtu povinného exekutorem zrušen. Poštovní poukázka Vás před touto situací dokonale chrání, takže to neměňte a zůstaňte při starém.
 
Dobrý den, děkuji za odpověď nicméně na účet chodí pod jménem úřad práce ústí nad labem, sociální dávky i přesto by to zabavil exekutor? dík
 
Zdravím Vás, mám za to, že ano, exekutor by se mohl domnívat, že se jedná například o podporu v nezaměstnanosti. Proto bych zůstala raději u poštovních poukázek.
 
Děkuji moc!!!! díky zůstanu u složenek : -)
 
Zdravím Vás, to je rozumné. Kdybyste cokoli potřeboval můžete se na nás obrátit. Přeji Vám hodně štěstí.