Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.072

Majetek dlužníka v exekuci je na rodinné příslušníky - jak se může exekutor dostat k majetku a penězům?

Odesláno: 
Otevřeno 1793 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
můj bývalý manžel má na svou osobu několik exekucí v řádech milionů korun, kterým se úspěšně již několik let vyhýbá.
1) Má trvalé bydliště uvedeno na adrese, kde již dávno nebydlí a daný člověk, který od něj tehdy smlouvu na byt s regulovaným nájmem odkoupil o tom nemá ani tušení. Takže exekutoři ho mohou kdykoli navštívit. Nemá nový majitel právo toto vědět?
2) Byt, kde v současnosti bydlí a který koupil, je napsán na jeho bratra. Ale veškeré vybavení bytu nikoliv.
3) Bankovní účty a karty, které používá, jsou opět napsány na jeho bratra. Také automobil, kterým jezdí, je opět napsán na bratra.
4) Úspěšně podniká (má podíl ve třech restauracích), ale samozřejmě, že nic není oficiální.

A já bych ráda věděla, zda-li je možné dané exekutory kontaktovat a tyto informace jim předat, včetně adres či jmen, čísel bank. účtů apod. a jestli jim to vůbec bude k něčemu nápomocno. Protože díky těmto manželovým exekucím mi během manželství byl zablokován můj bankovní účet, byla jsem připravena o své peníze a svůj majetek a byla bych ráda, kdyby tyto veškeré své dluhy splatil a já tak byla od všeho osvobozena. I když jsem se s ním hned rozvedla, jakmile jsem vše zjistila, stále se nemá k tomu aby jeho dluhy, které jsou teď také na mé jméno zaplatil.
Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, určitě tyto informace exekutorům předejte, věřte mi, že budou jen rádi. Alespoň budou vědět, kde se Váš bývalý manžel zdržuje a budou jej moci navštívit.
K Vašim jednotlivým dotazům uvádím. K prvému dotazu lze uvést, že nový majitel bytu, v němž Váš bývalý manžel žije by měl vědět, že Váš bývalý manžel má exekuce a proto tedy hrozí, že do bytu majitele půjdou exekutoři a mohou zde zabavovat i jeho majetek.
K dotazům 2 a 3 uvádím, že o tom můžete rovněž informovat exekutory a oni zváží jaký bude nejvhodnější postup v této věci, zda podat trestní oznámení na bývalého manžela pro trestný čin krácení věřitele, nebo na něj jen pořádně zatlačit, aby začal své dluhy splácet. Totéž se týká i posledního dotazu. I tuto skutečnost můžete exekutorům sdělit, minimálně Vašeho bývalého manžela navštíví v jedné z těchto restaurací.