Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.676

Exekuce auta, automobilu a vykoupení dlužníkem - je řešením převod na jinou osobu (prevence další exekuce na stejné auto)

Odesláno: 
Otevřeno 1551 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
Mohli byste mi poradit prosím s jednou záležitosti?
Mám 3 exekuce na firmu. Zabavili mi auto které je na firmu a já to auto vykoupím za 20.000 Kč, ale bojím se že přijde jiná exekuční firma a bude chtít zase to auto zabavit a já budu muset zase nějakým způsobem vykoupit. Proto se chci zeptat jestli je možné to auto vykoupit a ihned převést na někoho jiného (fyzickou osobu) aby nebylo zabaveno. Bojím se toho, že když ho budu převádět na někoho jiného tak mě zastaví a řeknou počkejte, vy máte na firmě exekuce tak to asi zavoláme exekutory aby za váma teď dojeli a vzali si to auto dokud ste ho ještě nepřevedli… Jak to teda funguje?
 
Zdravím Vás, je-li toto vozidlo zabaveno v rámci exekuce a Vy ho jako statutární orgán (jednatel, podnikatel - OSVČ) chcete na kohokoli převést, a to i na sebe pro soukromé účely, je nutné vždy kontaktovat exekutora, který vozidlo zabavil a postupovat v součinnosti s ním. Mám za to, že rozumný exekutor nebude bránit převodu ani na Vás, a to za podmínek blíže uvedených v kupní smlouvě. Nedoporučuji automobil převádět bez vědomí exekutora, neboť byste s tím měla jen více problémů.