Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.685

Nedoručení exekučního titululu a exekuce na obchodní podíl ve firmě

Odesláno: 
Otevřeno 1336 x
1 odpověď
 
dobry den, mam dotaz exekutorsky úřad mi nařídil exekuci na obchodní podíl v me firmě a tak jsem zabráněn k tomu dal podnikat.
Na obchodním rejstříku je dlužná částka 1.044 Kč a exekutor po mě vyzve k vysvětlení, neboť mi nebylo nic doručeno mi sdělil službou částku včetně všech náležitosti 10.184 Kč. Prosím řekněte mi jak se mam bránit neboť jak jsem již napsal nebyl jsem vůbec kontaktován. Dekuji Vincenc Balog
 
Zdravím Vás, pokud Vám nebyl exekuční titul řádně doručen na sídlo společnosti nebo do datové schránky společnosti je to důvod pro zastavení exekuce dle ust. § 268 odst. 1 písm. a) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.), a to proto, že exekuční titul není vykonatelný. To, že Vám exekuční titul nebyl doručen však budete muset dokázat. Je totiž možné, že exekuční titul mohl převzít i nějaký Váš zaměstnanec a nemusel Vám jej dát, což je však interní problém Vaší společnosti. Je také otázkou jak si vyzvedáváte písemnosti z datové schránky a jak často ji prohlížíte, nebo zda se společnost skutečně zdržuje na adrese v níž má své sídlo a zda si tu přebírá písemnosti. Dále je také možné se s exekutorem dohodnout na splátkovém kalendáři, kterým byste dlužnou částku uhradil, nebo dlužnou částku můžete uhradit jednorázově na účet exekutora. Exekuční příkaz bude zrušen a Vy budete moci dále podnikat.