Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.495

Exekuce pro neplacení pojistky, pojistného na prodané nepřehlášené auto, automobil, vozidlo

Odesláno: 
Otevřeno 1934 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
přišel mi do práce papír od exekutora, oprávněný - česká kancelář pojistitelů ČKP, mám auto, které stojí na zahradě. Nejezdí se s ním, protože se nedá přepsat. Dotyčný, na kterého je auto ODHLÁŠENO nekomunikuje, nedá se zastihnout. Na autě bylo chvilku povinné ručení, ale zaniklo. Tudíž je auto bez pojistky a já s autem nemůžu nic udělat a česká kancelář pojistitelů ČKP po mě vymáhá peníze za nepojištěné auto, které na mě není přihlášeno.
Prosím jak se můžu bránit, sám mám dost exekucí co splácím a nechci platit za to, že to s prominutím má někdo na háku.
Děkuji
 
Zdravím Vás, v tomto případě bude nutné exekutorovi zaslat doklady, že toto auto není psané na Vás, nicméně záleží i na znění exekučního titulu. Mám za to, že jste se měl a mohl bránit již v řízení před soudem. Pokud by exekutor na Vaše argumenty neslyšel, pravděpodobně by Vám nezbylo nic jiného než vyhledat v této věci advokáta, který by Vás zastupoval. Kontakt na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo http://www.cak.cz. Pokuste se hledat advokáty, kteří své služby poskytují i tzv. pro bono, tedy téměř bezplatně, berou to jako pomoc lidem v tíživé životní situaci.
 
Moc děkuji za radu akorád s tím soudem, mě od čkp nic nepřišlo a oni tvrdí, že mi přišlo 5 dopisů, takže jsem o tom vůbec nevěděl, jinak bych to samozřejmě řešil, mě domů doteď nic nepřišlo, to mi dali v zaměstnání kvůli srážkám ze mzdy, jde toto také použít proti nim?
 
Zdravím Vás, pokud tomu tak bylo, že Vám skutečně nebylo nic doručeno tak se jedná o důvod pro zastavení exekuce dle ust. § 268 odst. 1 písm. a) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). Rozhodnutí nabývá právní moci poté co bylo doručeno žalovanému a on ve lhůtě určené v rozhodnutí neuhradil to co uhradit měl. Pokud tomu tak tedy je můžete podat k exekutorovi, který tuto exekuci vede návrh na zastavení exekuce. Mám však za to, že pokud Vám bylo doručována na adresu trvalého pobytu a Vy jste si tyto zásilky nepřevzal, tak zásilka či písemnost je doručena fikcí. Takže to záleží i na této okolnosti. Možná bych se zeptala zaměstnavatele, jakou adresu má u Vás exekutor uvedenou. Na tuto adresu byly rovněž doručovány i písemnosti v této věci.