Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.898

Vyčíslení dluhu exekutorem - jak reagovat na dopis exekutora?

Odesláno: 
Otevřeno 1463 x
1 odpověď
 
Přišlo mi vyčíslení dluhu od exekutorského úřadu, kdy jistina činí cca 450.000 Kč a dluh celkem 1.750tisíc s tím ať dlužnou částku uhradím bankovním převodem.
Jak mám na tuto výzvu - vyčíslení dluhu reagovat? Ze mzdy mi je srážena jiná exekuce - pobírám tedy životní minimum. Děkuji za odpověď. BL
 
Zdravím Vás, v tomto případě bych asi podala návrh na zastavení exekuce pro nemajetnost povinného, a to dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. e) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). K návrhu budete muset doložit listinné doklady o jiné exekuci a všechny exekuční příkazy. Dále doložte i potvrzení o všech Vašich příjmech, které pobíráte, a to včetně sociálních dávek. Je možné, že Vašemu návrhu nebude vyhověno a exekuce zastavena nebude. Zde záleží i na tom, jaký majetek vlastníte, zde mám na mysli zejména nemovitosti. Protože je tato dlužná částka značně vysoká není vyloučeno, že exekutor vydá i exekuční příkaz k prodeji této nemovitosti. Mám za to, že srážky ze mzdy v této věci nebudou možné, neboť exekutor s touto exekucí by byl tzv. v pořadí a čekal by až splatíte předchozí exekuci. Dohoda o splátkovém kalendáři by také asi neprošla, protože z životního minima nic splácet nemůžete, jediné co můžete zkusit je podat návrh na zastavení exekuce jak jsem psala výše a doufat, že Vám bude vyhověno. Vyhověno Vám bude, pokud však nevlastníte nemovitost ani spoluvlastnický podíl na ní. Jediné co můžete udělat je zavolat exekutorskému úřadu a Vaši situaci jim vysvětlit, ale to asi nepomůže.