Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.801

Neetická exekuce od advokátní kanceláře Majer partners

Odesláno: 
Otevřeno 1606 x
3 odpovědi
 
Dobrý den.
2012 bylo v můj neprospěch vydáno exekuční rozhodnutí. Po obdržení Výzvy k dobrovolnému splnění povinnosti, jsem celou částku uvedenou exekutorem během pěti dnů zaplatil. Od exekutora jsem obdržel Oznámení o zastavení exekuce a vše bylo v pořádku.
06/2015 (tj. po 2,5 letech) jsem však obdržel od právní kanceláře AKM Majer partners, která zastupovala v mé kauze poškozenou stranu (ČSOB) dopis, ve kterém se mi omlouvají za způsobenu chybu v systému, ale zároveň po mě chtějí uhradit dluh na jistině cca. 17.500 Kč a úrok cca. 58.000 Kč.
Po komunikaci s advokátní kanceláří Majer partners AKM a exekutorem, jsem zjistil že AKM exukutorovi skutečně v roce 2012 zaslala požadavek na exekuci cca. o 1.700 Kč méně na jistině a o cca. 14.000 Kč méně na úrocích. To vše k dnešnímu dni vyrostlo na cca. 17.500 a 58000 Kč, které mám zaplatit do dvou týdnů. Zřejmě to z mé strany není napadnutelné, protože původní exekuce oproti rozsudku je opravdu ponížená a já v dobré víře zaplatil pouze to co po mě chtěl exekutor.
Abych pravdu řekl, nevím co mám dělat. Vím, že jsem se do tohoto problému dostal sám, ale tím že jsem v roce 2012 uhradil celou požadovanou částku (236000, -) jsem vše považoval za vyřízené a teď se cítím podvedený a přijde mi celá tato věc ze strany AKM Partners přinejmenším neetická. Můžete mi prosím poradit co dál? Děkuji T
 
Zdravím Vás, v tomto případě bych se osobně obrátila na advokáta a vzala s sebou veškeré podklady, tedy exekuční titul, výzvu k dobrovolnému splnění povinnosti i přípis exekutora o zastavení exekuce a rovněž i nový dopis AKM. Mám za to, že zde je prostor k vyjednávání, a to minimálně v té souvislosti, že by Vám mohlo a podle mého názoru dokonce mělo být odpuštěno příslušenství od roku 2012 do současnosti. A to proto, že k pochybení při sepsání návrhu na nařízení exekuce nedošlo z Vaší strany, ale ze strany právního zástupce oprávněného, tedy AKM. Není vyloučeno, že by Vám ČSOB mohla odpustit i část úroků z prodlení, pokud byste jim nabídl brzkou úhradu 1.700,- Kč a např. i části úroků, ale zde je již nutné o této věci vyjednávat. Jak říkám, raději bych zde jednala v této věci prostřednictvím advokáta jako Vašeho právního zástupce. Advokát ví nejlépe jak v těchto věcech postupovat. Kontakt na advokáty najdete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na stránkách http://www.cak.cz. Mám za to, že zde by se investice do právního zastoupení vyplatila.
 
Děkuji za velmi rychlou odpověď. Jdu hledat právní zastoupení.
 
Zdravím Vás, od toho jsme tady. Kdybyste cokoli potřeboval můžete se na nás obrátit.