Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.708

Exekuce přítele v bytě přítelkyně po změně trvalého pobytu, trvalého bydliště

Odesláno: 
Otevřeno 1381 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
žiji s přítelem v obecním bytě, nájemní smlouva je psána na mě již 2005-2015. Přítel má hodně starých exekucí. Min. 15 let se nezdržoval na místě svého trvalého bydliště.
Nyní si trvalé bydliště změnil do výše zmiňovaného obecního bytu, kde je tedy nájemní smlouva psaná na mě.
Musí znovu zaslat na adresu nového trvalého bydliště (tedy na obecního bytu, kde spolu žijeme) / (jistě mu již exekutoři oznámení zasílali na starou adresu, kde si ale poštu nevyzvedával) oznámení o tom, že proběhne exekuce.
Jedná se nám o to, zda mohou exekutoři přijít do našeho bytu neohlášeně, když nikdo nebude doma. Máme kočku s rodokomenem a máme obavy, aby nám neutekla.
Děkuji, Kristýna
 
Zdravím Vás, ano je možné, že Vás navštíví vykonavatelé, protože si zjistí nové trvalé bydliště Vašeho přítele. Vykonavatelé mohou přijet kdykoli, pokud nebude nikdo doma, sepíší o tom záznam a zeptají se např. sousedů, zda se tam Váš přítel zdržuje a je reálné, že se brzy dostaví znovu. Mám za to, že nepůjdou dovnitř, pokud nikdo nebude doma, ale mohou přijet kdykoli a až budete doma mohou zabavovat movité věci, a to za Vaší přítomnosti (resp. za přítomnosti Vás nebo Vašeho přítele), proto se nemusíte bát, že by Vám kočka utekla