Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.555.201

Přihlášení dlužníka k trvalému bydlišti syna, dcery, potomka - hrozí zabavení majetku potomka?

Odesláno: 
Otevřeno 1724 x
1 odpověď
 
Mám 74 let, podnikala jsem, mám závazky z minulosti, které jsem neměla z čeho zaplatit a tak mám exekuci na důchod, t. j. OK. Nemohu žít sama ze zdravotních důvodů, bych to finančně nezvládla a syn mi nabídl bydlení u něho, tak u něho bydlím, mám zde doručovací adresu, syn mi nyní nabídl bydlení vč. trvalého pobytu, jenže mám strach aby toho exekutoři nevyužili, jak mám postupovat? Trvalé bydliště jsem v původním místě nezrušila. Bývalý manžel se z bytu odhlásil.
2016 bych si měla vyměnit OP, ale mohou úředíci zjistit, že na uvedené adrese již nebydlím? Veškeré byty byly ZAMĚSTNAVATELEM prodány do OV, těm co tam bydleli, nebo prázdný byt.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, je možné, že by vykonavatelé exekutora zjistili, a to šetřením na adrese Vaše trvalého pobytu, že bydlíte u syna a je tedy možné, že by Vás mohli navštívit i u syna, stejně jako je možné, že Vás u syna nenavštíví. Pokud byste měla u syna trvalý pobyt exekutor by to zjistil lustrací v centrální evidenci obyvatel a pokud by se rozhodl pro exekuci prodejem movitých věcí je možné, že by Vás navštívil za účelem eventuálního zabavení Vašich věcí a jejich prodeji v dražbě. Zde je možné, abyste jak Vy tak syn sepsali čestné prohlášení, Vy uvedete jaký majetek máte v domě syna a syn uvede jaký majetek má v domě on. Tato čestná prohlášení opatříte úředně ověřenými podpisy. Současně uvádím, že seznam movitých věcí, které nepodléhají zabavení je upraven v ust. § 321 a § 322 občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). Pokud byste měla u syna trvalý pobyt doporučuji, aby syn dohledat pokud možno, co nejvíce dokladů od nábytku přes počítače a další věci, které se v domě nacházejí, a to proto, aby je v případě návštěvy vykonavateli ukázal a ten by tyto věci nezabavoval. Pokud je jako vlastník nemovitosti v katastru nemovitostí uveden Vás syn, prodej nemovitosti zde nehrozí. V tomto směru můžete být klidná. Možná by bylo dobré vše ještě doma probrat a rozhodnout se.