Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.555.094

Zabevení důchodového a životního připojištění při insolvenci, oddlužení, osobním bankrotu

Odesláno: 
Otevřeno 2080 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám tento dotaz. Jako OSVČ jsem prošel konkurzem. Před
započetím konkurzu jsem si našel zaměstnání a byl mi exekuován plat. Z nezabavitelné částky jsem si začal platit penzijní a důchodové připojištění na které mi přispívá i zaměstnavatel. Letos mi soud povolil oddlužení a nový insolvenční správce po mě požaduje soupis majetku a to i také jestli mám tzv. penzijko a životko. Moje otázka zní jestli mi může ins. správce postihnout tato připojištění když jsem si je platil z nezabavitelné částky?
A další dotaz je, že součásti mé mzdy je 2x ročně příspěvek 1000Kč buď na masáže a jiné použití pro zlepšení zdraví a nebo na zvýšení kvalifikace -odb. literatura popř. jazykové či jiné kurzy. Může být i tento příspěvek zařazen do postižitelné částky?
Pro doplnění je mi 58 roků, pracuji u ČD v nepřetržitém provozu.
Děkuji za odpověď V. G
 
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/dotaz/. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.