Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.805

Exekuce a proběhlé dědické řízení - může dědictví proběhnout bez zásahu exekutora do dědění?

Odesláno: 
Otevřeno 1637 x
1 odpověď
 
Dobrý den, přítelkyně s právníkem řešila exekuci v roce 2007, i když byla pohledávka zaplacena. Bohužel zjistila, že v Solusu se opět objevila exekuce (z roku 2006). Bohužel ztratila doklad o zaplacení exekuce.
2012 řešila (s rodinou) dědictví po zesnulém otci. Právnička prověřovala, jestli nemá exekuci, nic nezjistila a dědické řízení proběhlo bez problémů. Je toto důkaz, že bylo exekuční řízení ukončeno? Jak je možné, že se opět objevilo v roce 2014? Exekutor přece musí poslat doklad o ukončení exekuce. Děkuji Hájek
 
Zdravím Vás, dokladem o ukončení exekuce je usnesení o zastavení exekuce. Je otázkou, zda by exekutor považoval zjištění právničky v souvislosti s dědickým řízením před 3 lety jako důkaz v exekuci, resp. jak by jej posoudil. Jak je možné, že se v SOLUSu objevila exekuce z roku 2006, která v něm před 3 lety nebyla to skutečně netuším, tento dotaz by měl být směřován spíše na správce či provozovatele SOLUSu. Exekutoři obvykle zasílají účastníkům exekuce usnesení o zastavení exekuce. Je otázkou, zda si jej přítelkyně převzala. Popř. zná-li jméno exekutora, je možné jej o zaslání kopie usnesení o zastavení exekuce požádat.