Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.780

Exekuce na bankovní účet a vyplacení nezabavitelné částky bankou (dvojnásobek životního minima)

Odesláno: 
Otevřeno 1879 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
exekutorka mi zablokovala bankovní účet a musím platit i jiné pohledávky. Exekutorka mě napsala, že mě zablokovala účet na 6 měsíců.
Exekuční příkaz podala k 30.4.2015 a já jsem to zjistil až při výběru z bankomatu, když jsem věděl, že tam mám finanční hotovost a bankomat nic nevydal. Jediné co mi dovolila je kontaktovat banku, aby mě vyplácela nezabavitelnou část a tj. cca 6.180 Kč.
Vzhledem k tomu, že mám i jiné pohledávky a náklady na živobytí mnohem vyšší než je tato částka. V tuto dobu jsem nezaměstnaný a veden na úřadu práce.
Děkuji Vám za odpověď
 
Zdravím Vás, banku bych o výplatu nezabavitelné částky ve výši dvojnásobku životního minima, tj. cca 6.800,- Kč požádala. Dále bych se pokusila se soudní exekutorkou dohodnout na podmínkách za jakých by byla ochotna účet tzv. "odblokovat". Odblokování účtu by bylo s největší pravděpodobností spojeno se sjednání splátkového kalendáře. Bohužel Vám nic jiného v této situaci již poradit nemohu.
 
Dobrý den, Vážená právní poradno. Mám problém se soudní exekutorkou co se týče komunikace. Zde Vám zasílám mou komunikaci s ní.
Dobrý den,

k Vaší žádosti sděluji, že účet zůstane zablokovaný nejméně 6 měsíců od oznámení o nabytí právní moci, na Vaší bance máte možnost si požádat o vyplacení životního minima.

Pohledávku uhraďte ve splátkách ve výši 2 000,00 Kč měsíčně, první splátka musí být uhrazena do 31.5.2015. Platební údaje jsou uvedeny v předchozím Vyčíslení.

S pozdravem

Lenka Singerová

z pověření soudního exekutora Mgr. Lenky Černoškové

Exekutorský úřad Prostějov

Tel. 582 336 100, 731 588 281

singerova.l@exekutor-prostejov.cz

Dobrý den, rád by jsem se s Vámi dohodl na splátkovém kalendáři a hlavně na odblokování b. ú. Ano budu splácet částkou 2.000,-kč měsíčně, ale k tomu potřbujio odblokovat účet. Mám i jiné pohledávky které musím hradit a v tomto případě mě je bráněno tyto pohledávky plnit. Tímto Vám dávám příslib, že budu tuto pohledávku hradit do splacení dlužné částky v měsíčních intervalech minimální částkou 2.000,-kč. Jen co od Vás potřebuji je odblokování mého bankovního účtu. Můžete se přeptat na mou platební morálku u paní Silvie Brandová - tel: 734443891, e-mail: irs-brandova@lit.cz. Jak mile budu mít přístup k finančním prostředkům ihned Vám zašlu první platbu.



Děkuji Vám




S pozdravem Tomáš Kubát
 
Zdravím Vás, v tomto případě tedy doporučuji, abyste zašel na pobočku banky, u které máte vedený zablokovaný účet a v souladu s ust. § 304b občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.) požádejte o výplatu nezabavitelné částky, což je dvojnásobek životního minima, tj. cca 6.800,- Kč. Banka Vám tuto částku na základě Vaší žádosti vyplatí. Tento postup však můžete využít pouze jedenkrát za celou dobu co bude účet tzv. zablokován, o tomto by Vás měl exekutor poučit. Dále bych se dohodla se zaměstnavatelem, aby Vám mzdu poukazoval složenkou nebo v hotovosti, pokud pobíráte podporu v nezaměstnanosti nebo sociální dávky, dohodněte se na výplatě dávek složenkou. Dále bych exekutorce zaslala splátku ve výši 2.000,- Kč a eventuálně bych s ní opět zkusila jednat na podmínkách odblokování účtu. Nic jiného již asi dělat nemůžete.