Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.207

Exekuce a směnka

Odesláno: 
Otevřeno 1541 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
01/2015 jsem doplatil exekuci u VZP a jelikož jsem byl ručit na půjčku, kterou bratr nesplácí, začal splácet exekuci další.
Vše byla má chyba a s placením nemam problém. Problém nastal, když mi od stejné firmy přišla další exekuce a při dotazu o co se jedná mi byla zaslána jakási směnka, kterou jsem vživotě neviděl a nepodepsal. Je to obyčejný papír, datum a 2 podpisy. Dá se proti tomu nějak bránit?

Platím měsíčně cca 5-6 tisíc korun, ale přijde mi, že dluh je stále vysoký, je možné že peníze poslané jsou posilany na penále a z dluhů mi stále naskakují penale?
Moc děkuji za odpověď a přeji krásny den.
 
Zdravím Vás, byl Vám doručen směnečný platební rozkaz, nebo rozhodčí nález? Pokud ne, bylo by dobré podat návrh na zastavení exekuce dle § 268 odst. 1 písm. a) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb. , neboť exekuční titul je nevykonatelný. Pokud by Vám však směnečný platební rozkaz byl řádně doručen a Vy jste proti němu v zákonné lhůtě nepodal námitky tak bohužel bude nutné exekuci uhradit. Pokud Vám byl řádně doručen rozhodčí nález bude nutné exekuci uhradit. Pro úplnost bych Vám však doporučila nahlédnout do spisu u exekutora a zjistit, na základě jaké listiny exekučního titulu je pohledávka vymáhána. Pokud jsou obě pohledávky vymáhány na základě stejné listiny je možné podat návrh na zastavení exekuce.