Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.719

Exekutor zabavil majetek pronajímatele - jak může dostat pronajímatel své věci zpět od exekutora?

Odesláno: 
Otevřeno 1703 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám exekuci, kterou měsíčně splácím.
Mám pronájem 2 místností, i nájemní smlouva obsahuje, že je to se vším zařízením, příslušenstvím, vybavením. Svůj majetek nemám, přišla jsem o něj. Tuto smlouvu mám i na úřadu práce, jelikož pobírám dávky v hmotné nouzi.

Pronajímatel je občan Německa kde pracuje a na barák dojiždí.
Změnil se exekutor a přišli oblepit jeho majetek a požadují zaplatit exekuci. Byli v místnostech které jsou jeho a ne které obývám. Co má ted dělat.
Napsali, že muže požádat o vyškrtnutí věci ze soupisu. To jsem napsala, ale přišlo zamítnutí. Nemuže hned reagovat, jelikož je v Německu. Zpusobila jsem mu problémy, ted se budu asi muset vystěhovat. V měsici červenec 2015 budu mít duchod, ale i tak exekuci mužu jen splácet. Co mužu v této situaci udělat. Děkuji
 
Zdravím Vás, pronajímatel bude skutečně muset podat k soudnímu exekutorovi návrh na vyškrtnutí věcí ze soupisu a to do 30 dní ode dne, kdy se navrhovatel dozvěděl o soupisu věcí (jejich zabavení). Tento návrh musí k soudnímu exekutorovi podat sám, a současně musí k vyškrtnutým věcem doložit vlastnické právo, a to včetně dokladů, které prokazují, že zabavené věci jsou jeho a nikoli Vaše. Těmito doklady jsou i nájemní smlouva, ze které vyplývá, že zabavené věci patři přonajímateli, dále též faktury, dodací listy, záruční listy, kupní smlouva, darovací smlouva, . Závěrem uvádím, že opožděný návrh exekutor odmítne. Takže prominutí zmeškání lhůty zde bohužel není přípustné. Pronajímateli tedy doporučuji, aby se neprodleně obrátil v této věci na advokáta v ČR, který by jej v této věci na základě plné moci zastupoval. V opačném případě hrozí i to, že tyto věci by mohly být zpeněženy v dražbě.