Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.182

Dlužník dluží GE money bank - může banka požadovat okamžité uhrazení dluhu?

Odesláno: 
Otevřeno 4938 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
30.4.2015 mi byl doručen dopis, abych okamžitě zaplatila dluh 74.000 Kč GE Money bank jinak bude pohledávka prodána. Mám tak učinit nejpozději do 1.5.2015, dopis byl napsán 28.04.2015. To můžou poslat jen dva dny před datem zaplacení, ke všemu to dojde 30.04.2015?
Když volám, že se chci domluvit na splátkách, že dluh chci řešit a splatit a oni mi řeknou, že ne, že částka se musí zaplatit celá, to taky jde? Já chci své závazky splatit a oni mi to nechtějí dovolit, přitom snaha z mé strany tu je.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, to že bude pohledávka prodána neznamená exekuci, ale spíše upozornění na možné a uvažované postoupení pohledávky za Vaší osobou novému věřiteli, tedy nabyvateli pohledávky. Pokud je v přípise uvedeno i číslo účtu, na který máte pohledávku uhradit, proveďte tedy částečnou úhradu a potvrzení o platbě si pečlivě uschovejte, je možné, že se Vám bude v budoucnu hodit. Peníze budou přijaty připsáním na účet a pohledávka tak bude částečně uhrazena, s tímto věřitel nic dělat nemůže. Pokud Vám již bylo tímto dopisem oznámeno, že pohledávka byla převedena na jinou osobu (fyzickou či právnickou), bude nutné se na úhradě pohledávky nadále domlouvat s novým nabyvatelem pohledávky, tj. s tím na koho byla tato pohledávka převedena, protože on je ode dne, kdy je Vám postoupení pohledávky řádně oznámeno Vašim novým věřitelem.