Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.319

Exekuce - vystěhovaný nájemník, nájemce uvedl adresu přechodného pobytu v místě pronájmu, hrozí exekuce vybavení bytu, domu, nemovitosti?

Odesláno: 
Otevřeno 1352 x
1 odpověď
 
Pronajala jsem ve svém domě jeden samostaný zařízený pokoj se společným příslušenstvím (WC, kuchyňka, sprcha, chodba) na dobu určitou.
Nájemník mi přestal platit ještě v době trvání nájemní smlouvy, ztratil práci a sliboval úhradu.
Jednoho dne se ztratil bez ohlášení, dluh mi neuhradil, pokoj nevystěhoval a své svršky si neodnesl. Nevím, kde se zdržuje, na mobil nereaguje, zjistila jsem, že bydlištěm podle OP byl vlastně obecní úřad.
Pak mě navštívily 2 ženy ze společnosti, která poskytuje půjčky a hledaly dotyčného nájemníka s tím, že má u nich dluh, který sepsal s tím, že bydlí na mé adrese, kde měl krátkodobý pronájem. Poněvadž se nemohu dopátrat, kde se dotyčný zdržuje, jeho osobní věci jsem zabalila do pytlů a uložila v samostatné místnůstce, pokoj jsem vyčistila, protože si nechci přechovávat špinavé svršky v pokoji, na který není smlouva o pronájmu.
Rád bych pokoj pronajala znovu, ale nevím, co dělat s osobním majetkem bývalého nájemníka a především se obávám možné exekuce na jeho dluhy na mé adrese. Děkuji předem za odpověď, jak mám postupovat.
 
Zdravím Vás, pokud se u Vás již podnájemník nezdržuje můžete tuto skutečnost sdělil vykonavateli, pokud Vás navštíví, současně mu ukažte podnájemní smlouvu a její ukončení, předpokládám, že výpověď smlouvy o podnájmu, popř. mohla tato smlouva zaniknout i uplynutím času. Ohledně osobních věcí podnájemníka Vám mohu poradit, abyste kontaktovala obecní úřady jak tuto situaci řeší a popsala jim nastalou situaci, s tím, že Vám podnájemník nebere ani telefon, mám za to, že by Vám měli poradit, popř. můžete zkusit zavolat policii a tuto situaci jim popsat a zeptat se jak to máte řešit vrácení oděvů bývalému podnájemníkovi.