Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.507

Zaplacení dluhu před exekucí - věřitel odmítá přijetí dluhu a posílá dlužníka za exekutorem který bude peníze vymáhat

Odesláno: 
Otevřeno 1473 x
1 odpověď
 
Dobrý den, chci se zeptat.
Přítelkyně má (měla) závazek u jedné advokátní kanceláře (řešili vymáhání závazku). Párkrát jsme uhradili splátku, ale potom nastaly finanční problémy. Nyní až jsem dal peníze dohromady (na celý závazek), tak mi bylo oznámeno, že už to předali exekutorovi a že mám komunikovat s ním.
Volal jsem i do pojišťovny (kde dluh vznikl), že jim ty peníze hned na druhý den přivezu! To samé jsem slíbil i advokátní kanceláři, ale každý mě odvolává na exekutora.
Prosím o radu, zdali to jde od exekutora ještě stáhnout s tím, že závazek hned uhradím?
Bojím, že když zavolám exekutorovi, tak bude chtít po mě min. 50% navíc. Zatím nám nepřišel žádný dopis ani žádné oznámení. Prosím o radu jak to vyřešit, tak abych to nemusel platit exekutorovi. Mockrát děkuji za radu. F.
 
Zdravím Vás, bohužel, je-li věc již u exekutora, tak exekutor má nárok na odměnu a úhradu nákladů exekuce. Nicméně čím dříve vymáhanou částku spolu s odměnou a náklady exekutora uhradíte, a to i částečně o to se dluh sníží. Pokud vymáhanou částku uhradíte do doby než Vám exekutor zašle výzvu k dobrovolné úhradě a než uplyne 30ti denní lhůta poskytnutá k dobrovolné úhradě tak má exekutor nárok na sníženou odměnu, o tomto Vás rovněž uvědomí. Takže pokud máte peníze a víte, který exekutor je pověřen k provádění této exekuce určitě se s ním dohodněte, nebo zajeďte do sídla příslušného exekutorského úřadu, kde složíte peníze a dostanete o tom rovněž i potvrzení.