Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.708

Neoprávněná exekuce od ČKP, České kanceláře pojistitelů vedená proti pojistiteli (nemajiteli) auta, automobilu, vozidla

Odesláno: 
Otevřeno 2147 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2011 si moje máma koupila auto a povinné ručení bylo sjednáno na mě po dobu jednoho měsíce, potom si ho udělala na sebe.
Česká kancelář pojistitelů mi posílala různé upozornění, že jim dlužím za nepojištěné období jako vlastník toho vozidla a že mám povinnost to uhradit. Volal jsem jim a vysvětloval že s tím nemám nic společného a že vozidlo na mě nikdy vedené nebylo, humbuk z jejich strany utichl a později mi během 3 let přišly tři upomínky k zaplacení, nebral jsem je vážně protože jsem myslel že s tím nemám nic společného, jelikož jsem nebyl majitel a měsíc co to na mě bylo vedeno tak byl v bezeškodným průběhu a řádně zaplacen.

03/2015 zablokovali na bankovním účtě 18.000 exekučním příkazem který potvrdil soud. Potom jsem to rešil, byl jsem na registru vozidel nechal si vyjet historii o mé osobě a i na pojišťovně, kde mi potvrdili bezeškodný průběh a všechny tyto podklady o mé nevině jsem poslal exekutorovi i České kanceláři pojistitelů ČKP. ČKP mi sdělila že ona už s tím nic neudělá že je jí to líto ať To vyřizuji s exekutory. Ti jsou lhostejný řekli mi že jim prostě musím zaplatit peníze, jinak mi všechno seberou a to že jsem nevinnej a opravdu se mě to netýká je pro ně bezpředmětné a že je zbytečné se někam odvolávat.

Chci vás požádat o radu jsem ješte student a jsem v koncích, soud jim to schválil celé jenom na základě smlouvy z pojišťovny kde napsali že jsem vlastníkem vozidla, já jsem si toho nevšiml v té době a oni se ani nezabývali tím to prověřit na registru vozidel nic.
Prosím poraďte mi co mám dělat.
Předem děkuji
 
Zdravím Vás, v tomto případě bych podala návrh na zastavení exekuce dle § 55 exekučního řádu (zákon č. 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. h) občanského soudního řádu (zákon č. 99/1963 Sb.). K návrhu doložte listiny, které dokládají, že vozidlo v době vzniku dluhu nebylo psáno na Vás a že tedy exekuce vedena vůči Vaší osobě je neoprávněná. Soudní exekutor následně vyzve oprávněného ČKP k vyjádření k návrhu na zastavení exekuce a pokud je pravda to co píšete, že je jim to líto, tak by měli se zastavením exekuce souhlasit. Závěrem pouze dodávám, že i oprávněný, tedy ČKP může, a to v souladu s ust. § 268 odst. 1 písm. c) občanského soudního řádu podat soudnímu exekutorovi návrh na zastavení exekuce na Váš majetek. Popřípadě podejte i návrh na odklad exekuce dle ust. § 54 exekučního řádu, s tím, že se dá očekávat, že exekuce bude zastavena a že odklad exekuce navrhujete do doby než bude rozhodnuto o návrhu na zastavení exekuce. Možná se ještě zkuste znovu domluvit s oprávněným, tedy s ČKP, zda by oni sami nepodali návrh na zastavení exekuce v této věci, a pokud Vám sdělí, že nikoli, podejte jej sám.