Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.753

Výpočet exekučních srážek platu, mzdy - zabaví exekutor i diety od zaměstnavatele?

Odesláno: 
Otevřeno 1716 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
kolik mi může být strženo na exekuci při mém výdělku 12.000 Kč hrubého + 3000 Kč pohyblivé částky prémií, které můžu dostat a nemusím, záleží na podniku.
Mám být podnikem vyslána na zaškolení do Německa a nevím zda by mi byly vyplaceny diety a nebo by mi byly též strženy exekutorem.
 
Zdravím Vás, výše srážek ze mzdy záleží i na tom, zda máte manžela a děti, protože pokud máte manžela a děti tak se snižují srážky ze mzdy a zvyšuje se Vám nezabavitelná částka. Pokud byste žila sama a čistá mzda by činila 12.000,- Kč tak výše srážek by byla cca 1961, - Kč, pokud byste žila sama a měla cca 15.000,- Kč, tak by srážka činila cca 2.961,- Kč. Toto by bylo v případě, že exekucí je vymáhána tzv. nepřednostní pohledávka, v případě přednostní pohledávky by srážky byly o dost vyšší. Přednostními pohledávkami jsou zejména výživné, . Co se týká tzv. diet tak tam záleží na zaměstnavateli z jaké části je započítá do mzdy a bude tedy srážet, mám za to, že by Vám část tzv. diet měla zůstat. Nicméně bude lepší, když se na diety zeptáte kolegyně, která se v poradně zabývá přímo pracovním právem.