Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.555.167

Exekuce na přítelkyni a zabavení věcí přítele exekutorem - jak se bránit?

Odesláno: 
Otevřeno 1467 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
od 2015 bydlím ve společném bytě s přítelkyní, je zadlužená. dnes 9.4.2015 ráno přišli z exekutorského úřadu Tomáš Vrána a začali dělat soupis movitých věcí a rovnou odvezli mou vlastní LED televizi a micro systém, doklady o pořízení na mé jméno jsem neměl u sebe. Prý jsem jim to neukázal na místě a řekli mi že my to je stejně zbytečné protože na X let staré účtence nemám vlastní jméno, tudíž nemám jak dokázat že je to opravdu moje.
Jak se můžu bránit aby mi moje věci vrátili zpátky? Já na sebe nemám ani jeden dluh a sem slušně pracující člověk, který prostě začal chodit s dívkou která má dluhy, ale dotlačil sem jí k tomu aby si začala řešit insolvenci. Jenomže je to nezajímalo děkuji.
 
Zdravím Vás, podejte k Exekučnímu úřadu Přerov návrh na vyškrtnutí Vašich věcí ze soupisu, které byly dnes zabaveny. K návrhu je třeba doložit doklady, které prokazují, že zabavené věci jsou Vaše. Těmito doklady jsou zejména faktury, dodací listy, záruční listy, smlouvy kupní nebo darovací a jiné. Tento návrh je nutné podat do 30-ti dnů ode dne zabavení věcí. O návrhu rozhoduje exekutor. Pokud by Vaše vlastnické právo k zabaveným věcem neuznal, je možné podat na soud žalobu o vyloučení věcí. Tuto žalobu je nutno podat do 30-ti dnů ode dne doručení zamítavého stanoviska exekutora o vyškrtnutí Vašich věcí ze soupisu.