Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.552.537

Dlužník pracující v Německu - je možná exekuce bankovního účtu či platu, mzdy v Německu?

Odesláno: 
Otevřeno 3056 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
jsem 2. jednatel a společník firmy s. r. o. , ale ve které již 2012-2015 fyzicky nefiguruji.
Druhý jednatel a společník nadále podniká. Tento společník způsobil dluhy, i u bank, které vyšly najevo, když nastoupil k výkonu trestu.
7.4.2015 manžel zjistil, že má pozastavený účet u české banky, kde splácíme úvěr. Důvodem je nesplacený úvěr firmy. Exekutorka Mgr. Douchová se s ním nechtěla bavit, ať si počká až mu vše přijde poštou
03/2015 nastoupil v Německu, kde si musel zřídit účet a pojištění. Máme 3 děti, já jsem momentálně na rodičovském příspěvku 3800, -Kč. Je možné, aby exekutor vydal exekuci na plat nebo účet v Německu? Dluh činí 640.000 Kč, takže na úhradu nemáme.
Velice děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, pokud má Váš manžel příjem v Německu a má zde účet bylo by možné tento účet postihnout jen, pokud by exekutor tento účet zjistil a pokud by v této věci požádal německé orgány o právní pomoc při vymáhání této pohledávky. Mám za to, že bude lepší buď zkusit se dohodnout na přiměřených splátkách, které by pro Vás nebyly likvidační, nebo zkusit podat návrh na odklad exekuce dle § 54 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 266 odst. 1 občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.), kde byste doložili, že se povinný přechodně ocitl bez své viny v takovém postavení, že by neprodlený výkon exekuce měl pro něj nebo členy jeho rodiny zvláště nepříznivé následky a oprávněný by nebyl odkladem exekuce vážně poškozen. K tomuto návrhu však bude nutné přiložit potvrzení o příjmech Vás obou (tedy i o výši rodičovského příspěvku, který pobíráte, výši příjmů manžela a eventuálně i sociální dávky, pokud je pobíráte a případně i další exekuční příkazy, nebude od věci rozepsat i výdaje. Dále můžete zkusit podat i návrh na zastavení exekuce pro nemajetnost povinného dle § 55 exekučního řádu ve spojeni s ust. § 268 odst. 1 písm. e) občanského soudního řádu. K tomuto návrhu však bude nutné přiložit potvrzení o příjmech Vás obou (tedy i o výši rodičovského příspěvku, který pobíráte, výši příjmů manžela a eventuálně i sociální dávky, pokud je pobíráte a případně i další exekuční příkazy, nebude od věci rozepsat i výdaje.